VIDEO Imagini spectaculoase dintr-un tunel al primei autostrăzi care va traversa Carpații

VIDEO Imagini spectaculoase dintr-un tunel al primei autostrăzi care va traversa Carpații

Austriecii de la Porr lucrează în trei schimburi, șapte zile din șapte, la prima autostradă care va traversa Carpații, pe direcția Pitești-Sibiu, tronsonul Tigveni – Curtea de Argeș, arată o filmare distribuită pe Facebook de Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR). Acest lot are o lungime de 9,86 kilometri, iar tunelul de la dealul Momaia are 1.350 de metri.

CNAIR a distribuit și imagini cu primul tunel de autostradă săpat în stâncă.

Până acum, austriecii au săpat 142 de metri pe sensul Sibiu-Pitești al acestui tunel și 80 de metri în portalul din direcția opusă.

În decembrie 2022, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța o campanie de boicotare a companiilor austriece, pentru că guvernul Nehammer blocase primirea României în spațiul Schengen.

Imagini cu primul tunel de autostradă săpat în stâncă

„Au fost reluate lucrările pe secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești, Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km), în special la tuneluri!

Constructorul lucrează în 4 schimburi pentru a urgenta execuția proiectului. Managerul de proiect ing. Fernando Lopes prezintă aspecte privind lucrările desfășurate la ora actuală”, a arătat CNAIR.

„Antreprenorul lucrează de la începutul acestui an, indiferent de condițiile meteorologice”, mai precizează această companie.

Porr folosește, la acest tunel, metoda austriacă NATM (New Austrian Tunneling Method), care presupune presupune injecția de ciment pentru stabilizarea părții superioare simultan cu procedura de excavare a stâncii, detonarea, montarea armăturii și căptușirea tunelului.

Secțiunea 4 Curtea de Argeș-Tigveni cuprinde 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Autostrada Sibiu – Pitești, împărțită în 5 secțiuni, va avea o lungime de 122 de kilometri. Lucrările la secțiunile 2 și 3 nu au început încă, dar termenul înaintat de autorități pentru finalizarea întregului traseu este anul 2028, scrie defapt.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?