VIDEO Incidente în Piața Victoriei. Jandarmii, din ce în ce mai mulți și mai agresivi

VIDEO Incidente în Piața Victoriei. Jandarmii, din ce în ce mai mulți și mai agresivi

Incidente in Piata Victoriei, joi seara, unde un grup de protestatari a blocat o trecere de pietoni.

Cateva zeci de protestatari se aflau, in jurul orei 18.30, in Piata Victoriei din Capitala. Ca si in ziua precedenta, o parte dintre acestia au incercat sa blocheze circulatia in piata. Mai intai au pornit sa traverseze continuu o trecere de pietoni dinspre Bd. Mihalache si au intrat in conflict atat cu jandarmii aflati in Piata Victoriei, cat si cu politistii de la Rutiera.

21:06 - Oamenii scandeaza "Romania, trezeste-te!" si "Demisia"

21:00 - in Piata Victoriei se aude imnul Romaniei

 19.34 - Protestatarii striga "PSD ciuma rosie", "Demisia", "Nu vrem sa fim condusi de hoti", "Fara penali"

Potrivit Digi24, soferii au asteptat cu multa rabdare in masini, spunand ca inteleg si sustin protestul. In acest timp, jandarmii au incercat sa ii impiedice pe ceilalti protestatari sa se indrepte catre Bd. Mihalache.

 19.23 - Numarul de forte de ordine este tot mai mare. Protestatarii in continuare insista sa traverseze pe trecerea de pietoni. Este o negociere permanenta cu fortele de ordine care lasa minute bune masinile sa treaca, dupa care, la cererile din ce in ce mai vocale ale oamenilor, le da voie si acestora sa treaca.

Deputaţii PSD şi ALDE din Cluj, întâmpinaţi la aeroport de un grup de protestatari:

19.00 - Sute de oameni s-au adunat deja in Piata Victoriei. Au fost ridicate gardurile de protectie

 18.30 Mai multi tineri s-au aliniat de-a lungul trecerii de pietoni tinand in fata un banner mare pe care scrie Depolitizarea CCR. O masina de pompieri si o ambulanta au trecut prin zona si oamenii s-au retras imediat.

18.20 - Cateva zeci de protestatari se afla in Piata Victoriei.

Proteste sunt anuntat si la Cluj Napoca si Iasi.

***

Un nou protest a fost anuntat, pentru joi seara, in Piata Victoriei din Capitala, fata de modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala. Proteste sunt anuntate si in mai multe orase din tara.

Protestul a fost anuntat de Comunitatea Facebook "Coruptia ucide", intitulat Blocam Codurile Penalilor! Protestam fata de modificarile votate pentru scaparea lui Livu Dragnea, dar si pentru albirea a peste 2.000 de dosare de abuz in serviciu.

"Acceptati modificarile votate pentru scaparea lui Liviu Dragnea dar si albirea dosarelor a peste 2000 de inculpati pentru abuz in serviciu?
Daca nu, atunci ne vedem in strada!

Ce vrea puterea? Sa scape cei mai corupti si responsabili pentru situatia in care se afla Romania acum. Si mai vor ca jurnalistii care ne vor informa despre faradelegile facute de ei, sa faca puscarie. Da, asta vor. Nu este nicio exagerare cand afirmam ca vom ajunge in dictatura partidului aflat la putere, daca nu intervenim acum.

Pana acum, nu au reusit sa isi treaca legile favorabile lor. Iar asta ti se datoreaza si tie pentru faptul ca ai iesit in strada. Acum, Romania are nevoie de noi mai mult ca niciodata, are nevoie ca toti cetatenii ei sa o apere. Ieri am aratat ca se poate, dar astazi trebuie sa aratam ca suntem fermi si uniti pentru o justitie independenta.

Constitutia: Art. 55 - Apararea tarii

(1) Cetatenii au dreptul si obligatia sa apere Romania", este mesajul postat de comunitatea Coruptia ucide.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani