VIDEO Întâlnire inedită între doi turiști finlandezi și doi politiști români

VIDEO Întâlnire inedită între doi turiști finlandezi și doi politiști români

Doi turisti finlandezi au avut parte de surpriza vietii lor, dupa ce politistii romani din Valcea, care le-au verificat actele, i-au invitat sa mearga sa campeze gratuit intr-un spatiu imprejmuit, ca sa poata avea acces la energie electrica si sa fie in siguranta, arata Voceavalcii.ro .

In seara zilei de 9 aprilie, Joni si Sara, din Finlanda, incercau sa campeze rulota la marginea localitatii Racovita - sat Copaceni.

In acel moment, au fost abordati de agentul sef principal de politie Ion Stroenescu si agentul de politie Cosmin Fieraru, pentru a le verifica actele.

Turistii nu aveau nici cea mai mica idee despre ce avea sa urmeze, astfel incat au fost foarte uimiti cand, pentru a fi in siguranta si a se bucura de excursia in Romania, unul dintre agenti a oferit cuplului posibilitatea de a campa peste noapte, gratuit, pe un teren apartinand sotiei sale. Mai mult, ca sa aiba energie electrica si sa isi poata prepara mancare, politistul le-a pus la dispozitie si un sistem de iluminare cu baterii.

"Polistii au venit sa ne verifice actele de identitate si sa ne spuna un loc mai bun de campare. Acum suntem pe proprietatea unui politist. Ne-a spus ca putem sta cat vrem", a spus Joni, intr-un clip postat pe youtube.

Cei doi au comentat ca nu sunt obisnuiti cu o asemenea ospitalitate.

"Foarte prietenosi si ospitalieri. Oriunde mergem sunt multi oameni buni. Nu suntem obisnuiti, in Finlanda nu este asa. Politistii ne-au spus sa le spunem prietenilor sa vina aici si ca sunt bineveniti", a comentat Joni.

"Ce fel de politisti sunt astia?", a spus Sara.

Dupa trei zile, Joni si Sara au parasit judetul Valcea. In semn de recunostinta, cuplul a asternut cateva randuri pe un bilet destinat celor doi politisti valceni si a povestit tuturor cat de incantatoare a fost intanirea lor cu Politia Romana, postand un filmulet si pe youtube.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...