VIDEO Interlop întors din Italia, a stat în izolare cât au vrut muşchii lui. Se sparge-n figuri pe Facebook cu discursul „epidemia este o conspiraţie”

VIDEO Interlop întors din Italia, a stat în izolare cât au vrut muşchii lui. Se sparge-n figuri pe Facebook cu discursul „epidemia este o conspiraţie”

Interlop întors din Italia, a stat în izolare cât au vrut muşchii lui. Se sparge-n figuri pe Facebook cu discursul „epidemia este o conspiraţie”.

Cătălin Geolgău, un interlop din Prahova, s-a întors din Italia în plină pandemie. Deşi ţara de unde venea este pe harta roşie a răspândirii virusului, bărbatul s-a „izolat” după cum au vrut muşchii lui.

O anchetă a jurnaliştilor de la  Rise Project scoate la iveală neputinţa autorităţilor în faţa unor indivizi certaţi cu legea. Pentru aceştia, izolarea la domiciliu sau carantina sunt doar glume spuse de DSP.

Ce scrie RISE Project:

Interlop cu expertiză, domnul din imagini este anchetat pentru “zădărnicirea combaterii bolilor”.

Cătălin Geolgău s-a întors din Milano pe 10 martie, când deja toată peninsula devenea zonă roșie, și a marcat riguros traseul spre casă cu live-uri pe Facebook, cum  #FaceBăieții .

În esență, intervențiile publice și extrem de virale ale domnului Geolgău au această semantică: “Epidemia e o conspirație, manca-v-aș creieru’, sunt interese străine la mijloc, chinejii e atacați fără milă la cașcaval. Ordinea mondială și-a luat-o la temelie, dar fratili tău se simte bine și-l doare la pendulă”.

Geolgău s-a oprit în Prahova, după ce a completat formularul primit la graniță de cei întorși din Italia și s-a angajat să stea în autoizolare. Are rude în localitatea Berceni, lângă Ploiești, și inițial a fost luat la ochi de localnici că se plimba grandios cu bmw-ul prin comună.

În faza a doua, a luat cu asalt o redacție locală și a declanșat un scandal de pomină cu niște polițiști timorați și doi angajați DSP, care l-au dus totuși la spital, i-au luat temperatura și, fiind asimptomatic, i-au arătat drumul spre acasă, la izolare.

Autoritățile au vrut atunci să-l ducă într-un centru de carantină la Bușteni, dar eroul nostru s-a impus, așa că ambulanța l-a condus civilizat în fața ușii, cu rugămintea ca domnul Geolgău să respecte totuși măsura autoizolării.

Ceea ce nu s-a intamplat. După alte piruete prin Ploiești, Geolgău s-a adunat cu alți bombardieri din regiune și a ucis virusul, la caterincă, cu niște whiskey. Contul lui de Facebook este, practic, un manifest de libertate.

De fapt, Geolgău a profitat de supraaglomerarea și lipsa de comunicare dintre instituții. Poliția Locală Ploiești nu verifica dacă stă în autoizolare pentru că omul nu are domiciliul în oraș. Secția din comuna Berceni nu-l vizitează fiindcă adresa declarată pentru carantină e totuși din Ploiești, deci nu pe raza lor. DSP Prahova s-a sufocat deja în astfel de sesizări și se bazează că Poliția îi verifică pe cei aflați în autoizolare.

Iar, cel mai grav, Prefectura Prahova, cea care trebuie acum să asigure comunicarea și coordonarea între toate aceste instituții, dar și cu presa, nu poate fi contactată pe nicio cale.

În fine, după șase zile de distracție, IPJ Prahova și procurorii ploiesteni au confirmat azi pentru RISE ca i-au deschis dosar penal în baza articolului 352 din Codul Penal, privind “zădărnicirea combaterii bolilor”.

Nu fi ca el. Dacă trebuie să stai în autoizolare, stai. Iar dacă știi vreun astfel de caz, semnalează-l. Inclusiv la presă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…