VIDEO INTERVIU/Volker Raffel (E.ON): România încă nu a rezolvat problema importurilor de gaze pentru această iarnă

VIDEO INTERVIU/Volker Raffel (E.ON): România încă nu a rezolvat problema importurilor de gaze pentru această iarnă

România se pregăteşte să intre în această iarnă cu o mare problemă: nu ştie încă de unde va importa gaze pentru zilele geroase, cu consum foarte mare, susţine Volker Raffel, CEO al E.ON România, într-un interviu acordat AGERPRES.

România are producţie proprie de gaze şi depozite, însă la iarnă, în perioadele geroase, va fi nevoie şi de importuri. Până acum, acest deficit se importa de la Gazprom, însă pentru iarna care se apropie Guvernul şi Transgaz nu au rezolvat încă această problemă, spune Raffel.

El a arătat că E.ON a stocat în depozite suficiente gaze pentru a-şi alimenta consumatorii, dar nu poate spune dacă lucrurile stau la fel la nivelul întregii pieţe.

Soluţia ar putea veni de la UE, care se gândeşte la implementarea unei strategii unice pentru aprovizionarea cu gaze a tuturor statelor membre şi a unei voci comune care să negocieze importurile în spaţiul comunitar. În acest moment, UE negociază cu Gazprom importuri suplimentare, iar preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că este gata să ajute, însă discuţiile sunt abia la început.

Volker Raffel a mai vorbit, în interviu, despre măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul pentru a ajuta consumatorii de electricitate şi gaze, dar şi ce ar trebui să facă oamenii ca să plătească facturi mai mici.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro