VIDEO INUNDAȚII în București! Gara de Nord, inundată. Stații de METROU, inundate

VIDEO INUNDAȚII în București! Gara de Nord, inundată. Stații de METROU, inundate

Haos total în Bucureşti după doar câteva minute de ploaie. E dezastru în centrul şi nordul Capitalei. Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după ce canalizarea nu a făcut faţa iar apa a refulat. Metroul nu circulă, fiind inundată stația Piața Victoriei.

La Gara de Nord, din cauza unui scurtcircuit, nu funcţionează semafoarele, mai mulţi poliţişti fiind la faţa locului pentru dirijarea traficului. În unele zone din Bucureşti a plouat chiar şi cu 15-20 l/mp.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, probleme au fost pe străzile Neajlovului, Grigore Romniceanu, Titulescu, leşti, Ioachim Gheorghe, Năvodari, pe Calea Giuleşti dar şi la Şcoala nr.3 din Bucureşti. Pe mai multe străzi apa a depăşit 15 centimetri, ajungând până la portiera maşinii. La Gara de Nord din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric, semafoarele nu mai funcţionează. „Avem la faţa locului mai multe echipaje de poliţişti care dirijează traficul în acest moment, pentru a nu avea probleme", a declarat Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere din Bucureşti pentru mediafax.

Cei de la metrorex au decis să oprească circulaţia între Gara de Nord şi Piaţa Victoriei pentru a se scoate apa.

Ora 16:42 Alimentarea cu energie electrica pe Soseaua Nordului a fost intrerupta miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 15:00, din cauza unui incident pe linia de medie tensiune, informeaza Enel, potrivit Agerpres.

"Au fost afectate doua posturi de transformare. Unul a fost deja alimentat de echipa aflata pe teren, care lucreaza acum pentru remedierea celui de-al doilea", au precizat reprezentantii companii, subliniind ca inca nu cunosc cauzele avariei.

Ora 16:40 Gabriela Firea a convocat, la ora 18:00 Comandamentul pentru situatii de urgenta pentru evaluarea situatiei din Capitala si pentru a dispune masuri urgente de remediere a situatiei in zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

La sedinta sunt convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Politia Locala, ALPAB, Administratia Strazilor, Luxten, Directia de mediu din PMB si ASSMB.

Ora 16:28 Metrourile nu circula intre Victoriei si Gara de Nord, din cauza inundatiilor, informeaza Digi24.

Probleme sunt si la Gara de Nord dupa ce tavanul garii s-a spart in timpul ploii torentiale si apa a patruns inauntru. Magazinele si restaurantele au fost inundate si panoul de siguranta de la ghiseul de Informatii s-a ars, lasand Gara de Nord fara electricitate, informeaza Digi24. De asemenea, canalele de scurgere din Gara au refulat. 

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti intervine in circa 35 de locatii din Capitala si la Gara de Nord, in urma inundatiilor. 

In Bucuresti mai multe semafoare nu functioneaza din cauza lipsei de tensiune, printre care cele din zona Gara de Nord, intersectia str. Stefan cel Mare cu Floreasca sau Piata Victoriei, informeaza biroul de presa al Brigazii Rutiere.

Printre cele 35 de locatii unde sunt probleme cauzate de apa acumulata in urma ploii torentiale se numara str. Ioachim Gheorghe, str. Navodari, str. Aviator Petre Cretu, str. Neajlovului.

Tabela de Sosiri-Plecari a ramas blocata la ora 15:35. (UPDATE ora 17:00 Intre timp ceasul de pe tabela si-a reluat functionarea, insa pe tabele au fost lipite afise care anunta ca afisajul este nefunctional)







Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență