VIDEO Investigator DEA: România este într-o poziție "aproape perfectă" pentru traficanții de droguri; Operațiunea Globetrotter un "succes enorm" datorită IGPR

VIDEO Investigator DEA: România este într-o poziție "aproape perfectă" pentru traficanții de droguri; Operațiunea Globetrotter un "succes enorm" datorită IGPR

România se află, geografic, într-o poziție "aproape perfectă" pentru cei care vor să intre pe piața europeană a narcoticelor, a declarat, în exclusivitate pentru AGERPRES, Coordonator Grup Investigații în cadrul Drug Enforcement Administration (DEA), Joseph Carucci, investigatorul apreciind că Operațiunea Globetrotter - ce a dus la capturarea a 2,5 tone de cocaină în Portul Constanța - a fost un succes enorm datorită Poliției Române.

Unul dintre investigatorii implicați direct în Operațiunea Globetrotter, anchetă ce a dus la o captură de 2.5 tone de cocaină în Portul Constanța, în vara anului trecut, Joseph Carucci spune că, alegând România, traficanții 'speră că pot ocoli alte puncte folosite în mod tradițional care sunt mai puternic monitorizate'.

Globetrotter a fost, potrivit detaliilor oferite de Joseph Carucci, rezultatul cooperării dintre polițiștii din mai multe țări și a însemnat infiltrarea într-o organizație criminală multinațională.

'În plus față de cele 2.5 tone de cocaină capturate aici în România, am confiscat puțin sub 700 de kilograme de cocaină în America de Sud, aproximativ 210 kilograme de hașiș în America de Nord, un număr record de țigări de contrabandă în Europa, 441.873 de dolari, bunuri în valoare de 6.682.779 dolari și, în plus față de cele șase arestări făcute recent în caz, au mai fost alte 14 arestări. Așa că a fost foarte eficientă', spune Joseph Carucci.

Operațiunea a fost un 'succes enorm' datorită Poliției Române, a apreciat Carucci care consideră că 'integritatea, etica profesională și devotamentul pentru muncă' ale polițiștilor români îi plasează deasupra celorlalți.
'Românii sunt binecuvântați să aibă astfel de oameni lucrând pentru ei. Spun asta din inimă. În aproape 23 de ani de carieră a fost un privilegiu să lucrez cu fiecare bărbat sau femeie cu care m-am întâlnit în Poliția Română', a spus Joseph Carucci.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a primit marți, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, vizita oficială a delegației DEA, condusă de Directorul Regional Adjunct, Kevin M. Scully. Șeful Poliției Române le-a acordat Directorului Regional Adjunct al DEA, Kevin M. Scully, și lui Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigații DEA, Placheta de Onoare a Poliției Române, potrivit sursei citate, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la consolidarea relațiilor dintre Poliția Română și Drug Enforcement Administration.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda