VIDEO Iohannis a ridicat sabia războiului cu PSD? Declarații de o duritate fără precedent!

VIDEO Iohannis a ridicat sabia războiului cu PSD? Declarații de o duritate fără precedent!

Iohannis a ridicat sabia războiului cu PSD? Declarații de o duritate fără precedent! Președintele Klaus Iohannis a lăsat joi să se înțeleagă că nu o va numi pe Adina Florea la șefia DNA, explicând că în fruntea Parchetului anticorupție este nevoie de o persoană independentă și hotărâtă să își asume lupta anticorupție.

 „România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție, nu voi accepta niciodată așa ceva. Pentru asta DNA are nevoie de o persoană independentă, o persoană hotărâtă care să își asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu e admisibil să facem pași înapoi în lupta anticorupție. Apar probleme grave în felul cum se aplică procedurile: avem aviz negativ de la CSM, care trebuie să ne dea de gândit. Am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Nu voi accepta nimic ce ar reprezenta un pas înapoi în lupta anticorupție. Voi studia documentele înaintate pentru nominalizare după care o să vorbim acasă mai multe”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.

Iohannis, critici dure la adresa PSD-ALDE: Nu legiferează corect și transparent, OUG pe Justiție e foarte îngrijorătoare. Scăderea încrederii românilor în UE, din cauza coaliției aflată la guvernare

 Președintele Klaus Iohannis a lansat joi, de la Bruxelles, o serie de critici dure la adresa coaliției PSD-ALDE, pe care a acuzat-o că legiferează netransparent, despre ordonanța de urgență pe justiției spunând că este foarte îngrijorătoare pentru că este un act normativ în care au fost introduse peste noapte noi condiții pentru procurori.

 „Această OUG e foarte îngrijorătoare. Avem multe lucruri de discutat. Bunăoară pensionarea magistraţilor e o chestiune pe care am semnalat-o, am cerut parlamentului o reevaluare. Nu au făcut-o, apoi ministrul Justiţiei să vină fără o evalurea transparentă, săs chimbe articole, dar nu a rezolvat problema, pur şi simplu le-a amânat. S-au introdus pentru noapte noi condiţii pentru procurori. Se ignoră avizele”, a acuzat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că OUG-ul nu poate acționa retroactiv și a menționat că așteaptă să vadă dacă Victor Ciorbea va ataca la Curtea Constituțională actul normativ.

„Nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă ca legiferarea să se facă transparent şi ţinând cont şi de opiniile sistemului. Ori se vede că PSD-ALDE nu doreşte să legifereze tansparent, să se consulte cu partenerii. Nu e calea bună care va duce la pace socială şi nu va rezolva problemele în justiţie. Nicio lege nu e retroactivă şi nicio OUG dar ştim să sunt solicitări către AP pentru a sesiza CCR şi eu voi aştepta în continuare şi apoi voi intra mai mult în detalii, a mai spus el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...