VIDEO Iohannis: Estonia - un campion al digitalizării şi e-guvernării; avem foarte mult de învăţat

VIDEO Iohannis: Estonia - un campion al digitalizării şi e-guvernării; avem foarte mult de învăţat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Estonia este cu foarte mult înaintea României în ceea ce priveşte digitalizarea şi e-guvernarea, context în care a arătat că îi va încuraja pe responsabilii români din acest domeniu să-i contacteze pe omologii estonieni pentru o colaborare.

"Este cunoscut faptul că Estonia este un campion al digitalizării şi e-guvernării. Este la fel de clar că relaţiile noastre foarte bune sunt o bază solidă pentru o colaborare în acest domeniu. Voi încuraja pe toţi responsabilii de la noi din domeniu să contacteze pe omologii lor din Estonia şi să încercăm să lucrăm împreună la un concept de succes. Estonia este cu mult, aş spune chiar foarte mult, înaintea noastră în ce priveşte sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru toţi cetăţenii, securitatea reţelelor şi aşa mai departe. Avem foarte mult de învăţat şi sunt optimist în ce priveşte o colaborare foarte sănătoasă în acest domeniu", a afirmat Iohannis în conferinţa comună cu omologul eston, Kersti Kaljulaid, precizând că joi va vizita Centrul e-Estonia.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...