VIDEO Iohannis: Experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor

VIDEO Iohannis: Experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor

Experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor parlamentare din decembrie, din cauza pandemiei COVID-19, a afirmat marţi, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

El a dat, în acest context, exemplul alegerilor prezidenţiale din SUA , care au loc marţi.
 


"În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor. Putem să vedem şi în lume ce se întâmplă. Chiar astăzi, după cum am spus, au loc alegeri în Statele Unite ale Americii, o ţară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situaţia în România", a spus şeful statului.

Iohannis a afirmat că evoluţia pandemiei trebuie văzută în ansamblu.

"Nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să vedem evoluţia în întreg şi să luăm acele măsuri care permit controlul extinderii pandemiei şi atunci cu siguranţă şi alegerile vor fi posibile", a punctat Iohannis.

Vorbind despre desfăşurarea procesului electoral viitor, şeful statului a dat exemplul alegerilor locale de la finalul lunii septembrie.

"În ce priveşte votarea propriu-zisă, deci ziua alegerilor, nu sunt complicaţii. Noi am exersat cu ocazia alegerilor locale aceste lucruri. Secţiile de votare au fost foarte bine organizate, măsurile sanitare au fost foarte bine gândite şi puse în practică", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că, în actualele condiţii, campania electorală va fi diferită faţă de cea din alţi ani. "Este evident că, acolo unde incidenţa este mare, campania electorală se va desfăşura în media şi pe online. Altă posibilitate nu va exista", a arătat preşedintele. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei