VIDEO Iohannis îi dă replica Infractorului după atacurile demente de miercuri seară

VIDEO Iohannis îi dă replica Infractorului după atacurile demente de miercuri seară

Președintele Klaus Iohannis i-a dat o serie de replici Infractorului, care l-a atacat violent miercuri seară la Antena 3, spunând că liderul PSD are o obsesie în privința suspendării sale din funcție și că, în lipsa argumentelor, a trecut la atacuri la persoană și la familie.

”Nu sunt implicat (în condamnarea lui Dragnea – n. red.) și apucături de dictator nu am avut și nici nu îmi propun să am. E îngrijorător (ce spune Dragnea – n. red.). Este mai mult decât evident că omul și-a luat o pălărie prea mare, nu face față. Cu această pălărie prea mare lui Dragnea I s-au terminat argumentele și începe cu atacuri la persoană și la familie. Este foarte îngrijorător. Acest om conduce cel mai important partid, este președintele Parlamentului și conduce prin interpuși Guvernul”, a explicat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este pregătit de suspendare, așa cum a pretins Dragnea că va face, președintele a replicat: ”Aș răspunde cu un singur cuvânt: obsesie”.

Klaus Iohannis a contraatacat și acuzațiile aduse de liderul PSD conform cărora tergiversează intrarea în vigoare a legilor Justiției și a Codurilor penale prin sesizări de neconstituționalitate și cereri de reexaminare.

”Nu tergiversez, îmi exercit prerogativele constituționale. Trebuie să fac acest lucru pentru că sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost. Voi face exact ce scrie în Constituție, nu sunt un președinte extraconstituțional. Sunt un președinte care respectă Constituția. Asta înseamnă că voi folosi toate argumentele constituționale”, a spus președintele.

Liviu Dragnea a lansat miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, o serie de atacuri violente la adresa președintelui Klaus Iohannis, anunțând că suspendarea acestuia din funcție este o opțiune care ”rămâne pe masă”.

”La ora asta nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Adică nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Era decizia să începem procedurile de luni, dar le-am spus colegilor că pot merge în vacanţa parlamentară, dar să aibă telefoanele la ei tot timpul, pentru că, dacă apare ceva, o să ne reîntâlnim în Parlament”, a spus Dragnea despre suspendare, potrivit Agerpres.

El l-a acuzat pe Iohannis că ”blochează în mod constant activitatea Parlamentului, ameninţă guvernul, ameninţă prim-ministrul, participă la proteste împotriva guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituţionale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR şi este un şir lung de încălcări ale Constituţiei care se tot pun în dreptul preşedintelui Iohannis”.

Întrebat dacă suspendarea e susținută și de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, Dragnea a spus că “nu vreau să forţez pe nimeni, e o discuţie pe care o vom continua în coaliţie. Nu a respins ideea”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD și-a continuat pe tot parcursul interviului atacurile la Iohannis, spunând că “miza principală” a şefului statului este ca el să nu mai existe. ”Sigur că încep alte dosare, fac cerere să redeschidă dosare deschise de acum 4 ani, 5 ani. A cerut la Înalta Curte să ne judecăm, probabil că o să deschidă ceva şi de când eram în liceu, în şcoala generală, în grădiniţă, de dinainte de a mă naşte. Nu-s prost! Este clar că miza principală a lui Klaus Werner Iohannis este ca eu să nu mai exist. Ce fac procurorii cu situaţia finanţărilor ilegale ale USR-ului şi PNL-ului? Absolut nimic. De ce? Pentru că este componenta politică a acestui sistem, în frunte cu Ludovic Orban, acest personaj de desene animate care este un personaj tras de fire şi care îşi găseşte fericire în ochii stăpânilor”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a citat apoi “nişte zvonuri”: “La moţiune. Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban şi cu oameni din PSD şi din alte partide, ce s-a spus. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, guvernul n-a picat. Nici acum n-au înţeles şi nu vor înţelege niciodată ce înseamnă acest partid, ce înseamnă PSD”.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis este implicat direct în condamnarea sa, Dragnea a spus: “Da, asta este părerea mea”.

Dragnea a susţinut că există “un ofiţer” care i-a relatat despre “rezolvarea unor judecători”: “Este un ofiţer, nu îi dau numele, pentru că sunt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii care au zis ‘domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare’. Eu nu îi dau numele, este militar, dar dacă ţine la onoarea militară, şi nu are mize mici şi nu vrea să stea cu piatra asta pe inimă toată viaţa, poate ar fi bine să iasă să spună lucrurile astea, pentru că mâine ar putea să i se întâmple lui aşa ceva”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”