VIDEO Iohannis: Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog; prioritarea zero - lupta cu pandemia

VIDEO Iohannis: Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog; prioritarea zero - lupta cu pandemia

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, miercuri, guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare, transmiţând că prioritatea zero este lupta împotriva pandemiei.

"Coaliţia de guvernare a trecut în aceste zile printr-un moment mai dificil. Orice alianţă în care lucrează împreună mai multe forţe politice se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este: o situaţie în care coaliţia şi Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declaraţii mai puţin inspirate, a fost unul bun. Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate şi am încredere că vor continua să rămână la fel de uniţi. Dialogul a fost cheia care a permis ieşirea din impas într-un mod echilibrat. Prioritatea zero este acum lupta cu pandemia şi salvarea vieţii cât mai multor români. Acesta a fost şi trebuie să rămână obiectivul cel mai important al tuturor factorilor de decizie, mai ales că traversăm o perioadă destul de dificilă din punct de vedere epidemiologic", a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.



El a adăugat că acum nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice din orice parte.

"Votul primit de la cetăţeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toţi să acţionăm matur şi responsabil. În orice partid democratic, cu atât mai mult într-o coaliţie de guvernare, există diferenţe de viziuni şi dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate temele naţionale mari. Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte şi eficiente soluţii pentru oameni", a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că diferenţele de abordări nu trebuie să abată niciun moment de la obiectivul esenţial - protejarea cetăţeanului.

"Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare. Pe scurt: le cer să aibă ca prioritate agenda cetăţeanului. Doar astfel, guvernanţii se pot aşeza la aceeaşi masă, indiferent de opiniile iniţiale, pentru a găsi cele mai bune soluţii care să răspundă aşteptărilor românilor. Oamenii vor politicieni care se implică şi care îşi asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alţii şi se victimizează. Miniştrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, şi nu să provoace crize noi", a mai transmis Iohannis.

Şeful statului a punctat că actuala majoritate este cea mai bună opţiune pentru România.

"Avem obligaţia să găsim împreună modalităţile pentru a livra reformele promise. Aceste reforme nu trebuie niciun moment abandonate, indiferent cine deţine un portofoliu sau altul. Reformarea statului, întărirea sistemelor de sănătate şi educaţie, repornirea economiei prin proiecte care să creeze noi locuri de muncă, în special pentru cei afectaţi de pandemie, investiţii în proiecte publice majore, toate acestea sunt marile teme în jurul cărora este necesară coalizarea guvernanţilor. Doar astfel putem construi România în urma acestei mari crize generate de pandemie", a mai spus Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...