VIDEO Iohannis: Nu trebuie să intrăm în panică; trebuie să respectăm recomandările

VIDEO Iohannis: Nu trebuie să intrăm în panică; trebuie să respectăm recomandările

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, vineri, necesitatea respectării măsurilor preventive, în contextul pandemiei de COVID-19, şi a recomandat purtarea măştii de protecţie tot timpul.

"Nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să fim conştienţi că ne aflăm într-o situaţie deosebită, o situaţie de sănătate publică deosebit de gravă şi, dacă vrem să avem o viaţă apropiată de normalitate, este absolut obligatoriu să respectăm câteva norme, sunt cunoscute, sunt arhicunoscute, şi câteva măsuri: purtatul măştii, păstrarea distanţei, igiena, în special, igiena mâinilor, evitarea, cu cât mai mult cu atât mai bine, a aglomerărilor", a spus Iohannis, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.



El a arătat că restricţiile specifice trebuie impuse în localităţile unde incidenţa pandemiei este mai mare.

"Despre restricţii am vorbit destul de mult şi am observat cu toţii că descentralizarea deciziei pentru restricţii a fost un lucru bun, însă este nevoie de mai multă clarificare şi am convenit, chiar în discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii institutului, cu domnul ministru Tătaru şi cu echipa mea, să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente şi mai corelate cu situaţia din fiecare localitate şi din fiecare judeţ. În acest fel, vom putea să fim mai eficienţi, vom putea lua mai repede măsurile care se impun, vom putea să evităm, ca să zic aşa, restricţii prea dure, însă, repet, măsurile de bază rămân cele discutate: masca, distanţa, igiena", a indicat preşedintele Iohannis.

Potrivit şefului statului, discuţiile au vizat şi purtarea măştii şi aproape toţi specialiştii sunt de părere că masca este "extrem de utilă".

"Eu recomand, deci luaţi-o ca o recomandare, să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă, deci în spaţiul public, indiferent că este în interior sau în exterior, e bine pentru noi, pentru cei apropiaţi să purtăm mască", a transmis şeful statului.

El a susţinut că angajaţii INSP sunt "foarte dedicaţi", "foarte competenţi" şi se străduiesc să facă faţă unei situaţii "foarte complicate" de pandemie.

"Despre pandemie am discutat destul de mult. Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici la institut şi m-am bucurat să constat că abordarea noastră este cam la fel", a precizat Klaus Iohannis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”