VIDEO Iohannis: Solicităm o atenţie sporită a NATO pe zona Mării Negre; e nevoie de o atenţie sporită a tuturor

VIDEO Iohannis: Solicităm o atenţie sporită a NATO pe zona Mării Negre; e nevoie de o atenţie sporită a tuturor

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că România solicită o "atenţie sporită" a NATO pe zona Mării Negre, menţionând că nevoie de o colaborare NATO şi europeană, de "o atenţie sporită a tuturor pentru Flancul Estic".

"Aceste chestiuni există în toată Europa. Ne preocupă pe toţi, dar pentru noi, în România, este extrem de important să fim pe fază şi suntem pe fază. Însă noi solicităm - şi în ultima vreme văd că reuşim din ce în ce mai bine - o atenţie sporită a NATO pe zona Mării Negre. Am reuşit la Summitul din 2016 să aduc atenţia NATO pe zona Mării Negre. De atunci, există o strategie NATO pe zona Mării Negre. Îmi doresc să mergem mai departe cu aceştia. Înfiinţăm centre de rezilienţă, centre de cybersecurity în România, şi avem, evident, structurile noastre specializate, care se ocupă de aceste probleme. Însă ceea ce îmi doresc eu în această fază este să conştientizăm că e nevoie de o colaborare şi la NATO, şi europeană, şi este nevoie de o atenţie sporită a tuturor pentru Flancul Estic", a afirmat Iohannis, întrebat dacă va solicita România Alianţei Nord Atlantice o prezenţă mai intensă în bazinul Mării Negre şi în zona apropiată de graniţa cu Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”