VIDEO Jenant! La Turda, Armata a depus coroane la monumentul soldaților ruși! Apoi au mutat florile la monumentul românilor!

VIDEO Jenant! La Turda, Armata a depus coroane la monumentul soldaților ruși! Apoi au mutat florile la monumentul românilor!

Un moment de-a dreptul jenant a avut loc, joi, la Turda, judeţul Cluj, de Ziua Eroilor. Evenimentul organizat în cinstea soldaţilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial s-a desfăşurat într-o locaţie greşită, anume în faţa unui monument dedicat soldaţilor sovietici, informează europafm.ro.

Practic, zeci de cadre militare au fost prezente la depunerea de coroane cu flori şi oferirea de onoruri militare în cinstea soldaţilor români, doar că autorităţile civile şi militare locale au confundat cimitirul eroilor sovietici cu cel al eroilor români.

Potrivit sursei citate, mai mulţi participanţi la eveniment au sesizat gafa făcută şi au atras atenţia soldaţilor că au confundat cimitirele.

La finalul evenimentului, reprezentanţii autorităţilor şi ai armatei au mutat coroanele de flori, pe parcela destinată soldaţilor români.

Coordonatoarea campaniilor care vizează conservarea şi reabilitatea Cimitirului Eroilor Români, Manuela Moldovan, a anunţat că va face plângere la Ministerul Apărării Naţionale.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...