VIDEO JO 2022: Strămăturaru - Este cea mai tare ediţie a Jocurilor la care am participat; plec de aici fericită

VIDEO JO 2022: Strămăturaru - Este cea mai tare ediţie a Jocurilor la care am participat; plec de aici fericită

Sportiva Raluca Strămăturaru, care a obţinut cu echipa României locul 9 în proba de ştafetă la sanie, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a declarat, joi, că pleacă fericită din China, precizând că aceasta a fost "cea mai tare" ediţie a competiţiei supreme din cele patru la care a participat în cariera sa.


"Am avut cele mai mari emoţii, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să fac o manşă bună în proba pe echipe. Le mulţumesc băieţilor, pentru că împreună am reuşit să obţinem acest rezultat. Ne bucurăm de rezultatul obţinut şi mai departe de vacanţă. A fost azi manşa pe care aş fi vrut să o am în concursul meu la individual, din păcate nu s-a putut. Mă bucur că am reuşit-o azi. Şi mă bucur că plec de aici fericită. Cred că aceasta este cea mai tare ediţie a Jocurilor la care am participat", a spus Strămăturaru într-un interviu publicat pe contul oficial de Facebook al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Sportivul Valentin Creţu a afirmat că toţi cei patru membri ai ştafetei României s-au mobilizat exemplar şi s-au încurajat mai mult ca niciodată.

Foto: (c) GUILLAUME HORCAJUELO / EPA


"Cred că am avut cele mai mari emoţii din ultimele sezoane. Dar am avut o mobilizare de echipă exemplară, ne-am încurajat mai mult ca niciodată. Ne-am zis să mergem fără frică, pentru că facem asta de atâta timp. Şi ca atare eu spun că a ieşit destul de OK. Am fost un pic mai atent, fiind vorba despre echipă, nu m-a mai surprins acel pasaj 13-14 (n.r. - virajele 13 şi 14) şi am reuşit să am un parcurs mai bun. Emoţiile de aici au fost mult peste ceea ce ne aşteptam", a menţionat Creţu.

Reprezentanţii României de la sanie dublu Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban s-au arătat mulţumiţi la rândul lor de locul 9 obţinut în proba pe echipe.

Foto: (c) FILIP SINGER / EPA


"Vreau să le mulţumesc colegilor, pentru că am reuşit azi un rezultat decent, sperăm să rămânem uniţi, să muncim mai mult şi să reuşim să ducem România pe cele mai înalte trepte. Ieri am reuşit o ieşire mult mai bună din virajul 13, dar azi am prea relaxaţi şi am fost puţin surprinşi de viteză. Aici a fost fabulos şi minunat, m-am simţit foarte bine la aceste Jocuri", a afirmat Marian Gîtlan.

La rândul său, Darius Şerban a declarat: "Au fost emoţii constructive, dar am reuşit să ne mobilizăm şi să facem un rezultat bun. Sunt foarte mulţumit de acest loc 9 şi totodată recunoscător persoanelor care m-au ajutat."

Echipa României a obţinut, joi, locul 9 în proba de ştafetă la sanie la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, cel mai bun rezultat al tricolorilor la această ediţie. România a fost înregistrată cu timpul de cumulat 3 min 07 sec 692/1000, încheind la 4 sec 286/1000 de locul 1 ocupat de Germania, dar devansând Cehia, Ucraina, China şi Coreea de Sud, în timp ce Slovacia nu a completat proba.

Raluca Strămăturaru a fost cronometrată cu al nouălea timp (1:01.402), Valentin Creţu a fost creditat cu al zecelea timp (1:02.743), iar dublul Vasile Marian Gîtlan/Darius Lucian Şerban, tot cu al zecelea timp (1:03.547).
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...