VIDEO Joe Biden confirmă oficial că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024

VIDEO Joe Biden confirmă oficial că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele SUA, Joe Biden, a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul a fost făcut într-un videoclip de promovare, relatează BBC .

Deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, Biden ar avea 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

„Libertate. Libertatea personală este fundamentală pentru cine suntem noi ca americani. Nu există nimic mai important. Nimic mai sacru.

Aceasta a fost munca primului meu mandat: Să lupt pentru democrația noastră. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă de culoare roșie sau albastră.”

Și acesta este momentul nostru. Așa că, dacă sunteți cu mine, mergeți la JoeBiden.com și înscrieți-vă. Haideți să terminăm această treabă, știu că putem.

„Pentru că acestea sunt Statele Unite ale Americii. Și nu există nimic ce nu putem face dacă o facem împreună”, a declarat Joe Biden, în mesajul său video.

O parte notabilă a alegătorilor democrați au indicat că ar prefera ca el să nu candideze, în parte din cauza vârstei sale – preocupări pe care însuși Biden le-a numit „total legitime”, notează Sky News .

Un sondaj recent realizat de The Associated Press-NORC Centre for Public Affairs Research a arătat că doar 47% dintre democrați au declarat că doresc ca el să candideze pentru un al doilea mandat, față de 37% în februarie.

Echipa de campanie

La sfârșitul săptămânii trecute, presa americană a relatat că Joe Biden a ales-o pe Julie Chavez Rodriguez, consilierul său principal de la Casa Albă, ca director de campanie.

Într-un comunicat de presă care însoțește videoclipul de lansare de marți, Biden a confirmat selecția lui Rodriguez, o democrată latină cu vechime, care are legături cu fostul președinte Barack Obama și cu vicepreședintele Kamala Harris.

Restul echipei de top a lui Biden pentru 2024 a prins, de asemenea, contur.

Quentin Fulks, care a fost anterior director de campanie al senatorului din Georgia Raphael Warnock într-o cursă atent urmărită anul trecut, va fi adjunctul lui Rodriguez.

Co-președinții naționali ai campaniei – liderii inițiali care vor fi cheia organizării pe teren și a eforturilor de voluntariat – sunt unii dintre cei mai stridenți și mai vechi susținători ai lui Biden.

Printre aceștia se numără Jim Clyburn, congresmanul din Carolina de Sud, a cărui susținere este creditată pe scară largă ca fiind cea care l-a propulsat pe Biden spre nominalizare în 2020; guvernatorul democrat din Michigan, Gretchen Whitmer; și Chris Coons și Lisa Blunt Rochester, legislatori din statul natal al lui Biden, Delaware.

Revenim cu detalii…


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...