VIDEO Kovesi, în emisiunea lui Rareș Bogdan, la Realitatea TV: Este o dublă răzbunare, se tem de mine! Eu nu renunț!

VIDEO Kovesi, în emisiunea lui Rareș Bogdan, la Realitatea TV: Este o dublă răzbunare, se tem de mine! Eu nu renunț!

 Kovesi, în emisiunea lui Rareș Bogdan, la Realitatea TV: Este o dublă răzbunare, se tem de mine! Eu nu renunț Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că citarea sa la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, exact în ziua în care trebuia să plece la Bruxelles, unde va fi audiată pentru postul de procuror şef al UE, este o dublă răzbunare la adresa sa. Cu lacrimi în glas, Kovesi a afirmat, în direct la Realitatea TV, că nu poate crede într-o coincidenţă atât de mare.
  

„Nu am absolut nicio problemă să le explic procurorilor aceste lucruri, ce este însă şicanator şi jignitor este că fix înainte de a fi audiată în Parlamentul Europea, în mod cu totul ciudat, apare această notificare de urmărie penală. Este evident că este o metodă prin care se încearcă discreditarea mea, poate ca unii sunt disperaţí când au văzut câte mesaje de susţine apar şi că şansele mele de a câştiga postul sunt mari, iar în al doiea rând cred că este şi o răzbunare, pentru acea plângere pe care am făcut-o la CEDO", a afirmat Kovesi.

"Eu ştiu că sunt nevinovată, ştiu că este o etapă intermediară începerii urmăririi penale. (...) Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgenţa ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la procedura de la Bruxelles. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura."

Potrivit fostei şefe DNA, dosarul în care va fi audiată a fost deschis şi în 2017 şi vizează extrădarea lui Nicolae Popa. 

"Eu voi merge la Bruxelles, audierea este în 26 februarie, azi mi s-a confirmat şi oficial acest lucru. Voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că începerea urmării penale este o şicană", a mai afirmat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Citația este exact pentru ziua când Kovesi trebuia să fie audiată în Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa