VIDEO Kovesi: Nu candidez la Președinția României. Răspunsul meu este „Nu”, „No”, „Nein”, „Nie”

VIDEO Kovesi: Nu candidez la Președinția României. Răspunsul meu este „Nu”, „No”, „Nein”, „Nie”

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a negat, miercuri, că ar intenționa să candideze la președinția României. Mai multe sondaje apărute în România în ultima lună au măsurat intenția de vot în cazul Kovesi pentru prezidențiale.

„Nu, nu doresc să candidez la Președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund «Nu» în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a declarat Laura Codruța Kovesi într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă Moldova .

Aflată într-o vizită la Chișinău, pentru a pune bazele unui acord cu procuratura generală moldoveană, Kovesi a infirmat zvonurile care o dădeau ca sigură candidat la următoarele alegeri prezidențiale din România.

Cât privește motivația acestui refuz categoric, Kovesi a explicat că scopul ei este, înainte de toate, cel de a construi o instituție „de la zero”, în calitatea sa de procuror șef european”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”