VIDEO Kovesi, zâmbitoare: Așteptăm un vot

VIDEO Kovesi, zâmbitoare: Așteptăm un vot

„Așteptăm un vot! Să comentez nu pot”, a declarat Kovesi, joi, la sediul Parchetului General, întrebată ce așteptări are.

Consiliul COREPER se reunește joi pentru a discuta despre primul șef al parchetului european, funcție pentru care candidează Laura Codruța Kovesi. Chiar dacă fosta șefă a DNA este creditată cu prima șansă, Guvernul României, prin vocea premierului Dăncilă a anunțat că nu o va susține pe Kovesi, iar reprezentantul României în COREPER va vota împotriva acesteia.

Ședința vine în contextul în care marți, echipele de negociere ale Parlamentului European și Consiliului UE au discutat prin videoconferință privind viitorul șef al Parchetului European, iar ambele părți și-au menținut opțiunile inițiale: Parlamentul European pentru Kovesi și Consiliul UE pentru francezul Jean-Francois Bohnert.

Potrivit unor surse europene, relatează HotNews.ro, sunt două scenarii pentru cum ar putea decurge lucrurile.

Primul dintre ele ar fi să se ceară un vot pentru cei trei candidați rămași în cursă, mai exact Laura Codruța Kovesi, candidatul francez Jean-Francois Bohnert, care nu s-a retras încă deși a fost nominalizat la sefia Parchetului Naţional Financiar, și germanul Andres Ritter.

Al doilea scenariu este ca ambasadorul Finlandei, care deține președinția Consiliului UE, să testeze în Consiliul COREPEER susținerea pe care o are Laura Codruța Koveși și să ceară un vot doar pentru ea, susțin aceleași surse.

Potrivit surselor citate, în ambele variante Laura Codruța Kovesi are prima șansă, spre deosebire de testul de la declanșarea procedurii, când Bohnert s-a clasat pe primul loc.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante