VIDEO Lașul a ieșit la declarații. Minciuni, insinuări perverse, nesimțire

VIDEO Lașul a ieșit la declarații. Minciuni, insinuări perverse, nesimțire

 Lașul, care se ascunde în spatele a două femei, a ieșit la declarații. Minciuni, insinuări perverse, nesimțire:

Declarații Liviu Dragnea:

Toţi colegii le-au cerut să nu demisioneze. Cele două doamne ocupă funcţii-cheie în Guvern. Este o obligaţie ca programul de guvernare să fie pus în practică. Este vorba despre un transfer dintr-un domeniu public al statului într-un alt domeniu public, la adminsitraţia locală, aşa cum sunt mii de alte terenuri. Un astfel de precedent este extrem de periculos din mai multe motive. Şi acum sunt multe de solicitări pentru transferuri de la domeniu public la domeniul public. Ce funcţionar mai are curaj să se uite pe o astfel de propunere când Guvernul cere un teren, spre exemplu cum se întâmplă acum în judeţul Iaşi, pentru a cosntrui un spital. Nu se pune problema unei remanieri în Guvern.

Pentru prima dată, am urmărit cu atenţie interviul doamnei procuror-şef al DNA. Dacă pentru orice aşa-zisă anchetă apărută în presă se încep urmăriri penale, nu este în regulă pentru stabilitatea unui Guvern.

Ministrul Justiţiei trebuie să facă două lucruri: să prezinte un calendar de promovare a legilor Justiţiei. Şi cred că este firesc să aibă o poziţie publică faţă de nenumăratele stenograme, înregistrări, dezvăluiri.

Nu trebuie să ne învârtim toţi în jurul unei bălţi.

Întrebări:

Vi se pare că seamănă această anchetă cu OUG 13?

Dragnea: Nu pot spune că e similară, pentru că nu sunt jurist. Dar e foarte asemănătoare, pentru că se pune problema oportunităţii. Trebuie analizat dacă situaţia actuală poate constitui un conflict juridic de natură constiuţională.

Codrin Ştefănescu a propus revocarea ministrului Justiţiei.

Lumea a venit încărcată. E bine să ne abţinem până când nu schimbăm păreri. Din acest conflict nu trebuie să pice Tudorel Toader. Nu se va pune această problemă. Codrin Ştefănescu a înţeles.

De ce nu s-a făcut trecerea prin lege, ci prin HG?

Toate trecerile din domeniul public al statului s-au făcut prin HG.

Toate făcute în 17 ore?

Asta nu e o întrebare serioasă.

A ajuns acest teren la firma fiului dvs?

Nu.

Aţi fost citat la DNA?

Nu.

Cum vor vota parlamentarii PSD solicitarea DNA de ridicare a imunităţii?

Aşa cum vor crede de cuviinţă.

Premierul a avut o disucţie cu preşedintele Iohannis pe acest subiect?

M-a informat că nu a avut. Dvs aţi avut vreo discuţie? A fost plecat şi n-am vrut să tulbur vizita din SUA.

Ce impact vor avea voturile pentru ridicarea imunităţii pentru raportul MCV?

MCV a rămas doar o componentă politică.

Acele terenuri au ajuns la Teldrum.

Înţeleg că o parte din terenuri au fost închiriate către firma Teldrum, care înţeleg că distruge România de vreo 12 ani.

Şi mai departe la firmă a fiului dvs.

Fiul meu nu a făcut parte din nicio firmă care a administrat bălţile.

Credeţi că doamna Kovesi ar trebui revocată?

Mă interesează foarte puţin dacă Kovesi rămâne şef la DNA. Poate să vină oricine la DNA, dacă practicile rămân aceleaşi, n-am făcut nimic. Dacă se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediţi că au făcut abuzuri, că au şantajat, atunci lucrurile pot începe să intre pe făgaşul normal. N-am un război personal cu doamna Kovesi. Nu se poate ca din orice anchetă în presă să plecăm din Guvern.

Credeţi că domnul Ponta a făcut un denunţ?

Nu ştiu. Nu sunt nici păsărică, nici rândunică.

                       -----------------

Dragnea a anunțat că nu se pune problema ca Sevil Shhadeh și Rovana Plumb să demisioneze, adăugând că intrăm într-o zonă foarte periculoasă pentru că funcționarii publici nu vor mai da nicio decizie de tranfer a terenurilor de la Guvern către autoritățile locale.

”Despre situația celor 2 doamne ministru. Ele ne-au prezentat pe scurt o informare despre cele două acte normative. Fără nicio excepție, toți colegii din BPN le-au cerut să nu demisioneze din mai multe motive.

 S-a discutat mult despre pozițiile în care se află cele două colege, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene și am cerut să nu uite că este o obligație asumată de

Alte motive s-au referit la subiectul în sine, la cele două Hotărâri de Guvern. Este vorba despre transferul unui imobil de la public la public, ca să înțelegem cu toții despre ce e vorba. Sunt sute de exemple de acest gen în România și vor mai fi. Un astfel de precedent este extrem de periculos din mai multe motive, și acum sunt solicitări pentru a fi transferate imobile către autoritățile locale, pentru a le include într-un plan de dezvoltare. Mulți dintre colegi au spus că un astel de precedent este unul periculos, pentru că vorbim despre un prejudiciu al statului când tranferi de la public la public. În acest caz și transferul de fonduri de la autoritățile centrale către autorități locale ar constitui prejudiciu.

Un al doilea efect: ce funcționar mai are curaj să se uite peste o astfel de cerere de transfer. Acum este o cerere pentru care un funcționar trebuie să dea teren pentru construcția unui spital în Iași. Ce facem, nu mai dăm acel teren?”, a declarat Liviu Dragnea.

"Ministrul Justiţiei trebuie să facă două lucruri: să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei şi, de asemenea, cred că este firesc să aibă o poziţie publică faţă de nenumeratele întâmplări din ultima perioada, generate de stenograme, înregistrări dezvăluiri, pentru că din situaţia de astăzi, în care începe să se vorbească în mod serios de un conflict între trei puteri ale statului, nu profită nimeni. Acest război nu mai trebuie să fie alimetat. Este o situaţie care trebuie tranşată rezonabil, în aşa fel încât să revenim la normalitate în această ţară, pentru că avem opotunitati uriaşe şi nu ne putem învârti în jurul unei bălţi", a declarat Dragnea.

"Din conflictul ăsta nu trebuie să pice Tudorel Toader. Are ritmul lui, noi, cei din sud, avem un ritm mai ales. Codrin Ștefănescu a înțeles lucrul ăsta", a mai precizat liderul PSD.

”M-a informat că nu a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis. De dimineață am avut o întâlnire cu domnul Tudose și domnul Tăriceanu.

 Președintele a fost plecat și n-am vrut să tulbur vizita din Statele Unite.

Nu mă puneți pe mine să spun ce trebuie să facă premierul, știe ce are de făcut”, a declarat Liviu Dragnea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...