VIDEO Lazăr se apără demn în fața stalinismelor lui Toader: Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și al României.

Lazăr se apără demn în fața stalinismelor lui Toader. Cu o demnitate fără reproș și copleșit de emoție! „Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și un moment special al României.”

Cele mai importante declarații ale lui Augustin Lazăr:

Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția transmitea că independența procurorilor poate fi afectată de procedura de revocare. Raportul de evaluarea a procurorului general este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția.

- Cu referire la conscluziile și exagerările vizibile și interesate îmi rezerv dreptul de a răspunde în zilele următoare.

- Discursul public a fost în conformitate cu jurisprudența CEDO. Am nu numai drepturi dar și obligația de a vorbi în apărerea ordinii de drept.

- La sfârșitul anului trecut Inspecția Judiciară a efectuat un control: concluziile au fost pozitive. După mai puțin de un an, nemulțumit de concluziile IJ, dnul ministru înțelege să pună sub semnul întrebării competențelor.

- În acest an, evaluarea a fost efectuată de CSM, concluziile au fost pozitive.

-În condițiile în care atât controlul IJ și controlul CSM sunt pozitive, concluziile la care a ajuns ministrul justiției este un demers de natură a destabiliza Ministerul Public.

- Sunt ziceri penibile.

- În zilele următoare voi preciza punctual cât de clare sunt exagerările ministrului Justiției. Vă voi da două exemple: mai întâi pentru liniștea celor care sunt interesați, procurorul pe care îl aveți în față a fost notat 36 de ani cu „foarte bine”. Conform legii, cine candidează, la ultima evaluare trebuie să fi avut „foarte bine”. E foarte ușor de înțeles că nu a fost nicio conspirație între fostul ministru, CSM și președinte că nu observă.

- Spune analiza că procurorul general nu a luat nicio atitudine, ba chiar a încurajat comportamentele de indisciplină. Din 16 sesizări pe care le-am făcut, două privesc procurori din DNA.

- De ce spun autorii acestei lucrări că procurorul general a încurajat aceste fapte?

- Le transmit cetățenilor României să aibă încrederi în procurori. Vom rămâne fideli spiritului Constituției în sensul de a apăra ordinea de drept și drepturile și libertățile cetățenilor.

- Vă rog să-mi scuzați starea emoțională, dar nu mi-e indiferent. Suntem într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și al României. Vom avea mereu magistrați independenți ca stare de spirit. Vom transmite făclia demnității și a independenței magistraturii spre generațiile următoare.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze