VIDEO Lazăr se apără demn în fața stalinismelor lui Toader: Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și al României.

Lazăr se apără demn în fața stalinismelor lui Toader. Cu o demnitate fără reproș și copleșit de emoție! „Mă simt într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și un moment special al României.”

Cele mai importante declarații ale lui Augustin Lazăr:

Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția transmitea că independența procurorilor poate fi afectată de procedura de revocare. Raportul de evaluarea a procurorului general este răspunsul pe care Executivul înțelege să-l dea Comisiei de la Veneția.

- Cu referire la conscluziile și exagerările vizibile și interesate îmi rezerv dreptul de a răspunde în zilele următoare.

- Discursul public a fost în conformitate cu jurisprudența CEDO. Am nu numai drepturi dar și obligația de a vorbi în apărerea ordinii de drept.

- La sfârșitul anului trecut Inspecția Judiciară a efectuat un control: concluziile au fost pozitive. După mai puțin de un an, nemulțumit de concluziile IJ, dnul ministru înțelege să pună sub semnul întrebării competențelor.

- În acest an, evaluarea a fost efectuată de CSM, concluziile au fost pozitive.

-În condițiile în care atât controlul IJ și controlul CSM sunt pozitive, concluziile la care a ajuns ministrul justiției este un demers de natură a destabiliza Ministerul Public.

- Sunt ziceri penibile.

- În zilele următoare voi preciza punctual cât de clare sunt exagerările ministrului Justiției. Vă voi da două exemple: mai întâi pentru liniștea celor care sunt interesați, procurorul pe care îl aveți în față a fost notat 36 de ani cu „foarte bine”. Conform legii, cine candidează, la ultima evaluare trebuie să fi avut „foarte bine”. E foarte ușor de înțeles că nu a fost nicio conspirație între fostul ministru, CSM și președinte că nu observă.

- Spune analiza că procurorul general nu a luat nicio atitudine, ba chiar a încurajat comportamentele de indisciplină. Din 16 sesizări pe care le-am făcut, două privesc procurori din DNA.

- De ce spun autorii acestei lucrări că procurorul general a încurajat aceste fapte?

- Le transmit cetățenilor României să aibă încrederi în procurori. Vom rămâne fideli spiritului Constituției în sensul de a apăra ordinea de drept și drepturile și libertățile cetățenilor.

- Vă rog să-mi scuzați starea emoțională, dar nu mi-e indiferent. Suntem într-un moment special nu doar al carierei mele, ci și al României. Vom avea mereu magistrați independenți ca stare de spirit. Vom transmite făclia demnității și a independenței magistraturii spre generațiile următoare.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

2 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

5 Circ în PSD / Tudose îl atacă pe Dâncu, ăla îi face muci pe baronii Ciumei Roșii din Sud

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel