VIDEO Liderul AUR, ieșire nervoasă după dezvăluirea că s-a întâlnit cu un ofițer FSB în Ucraina

VIDEO Liderul AUR, ieșire nervoasă după dezvăluirea că s-a întâlnit cu un ofițer FSB în Ucraina

Liderul AUR a postat o intervenție video pe Facebook marți seară în încercarea de a deturna dezvăluirea fostului ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, scrie defapt.ro .

Simion a împroșcat cu acuzații împotriva presei și a „argumentat” că informațiile care apar vor doar să limiteze creșterea AUR în sondaje.

Simion se bate în piept cu sondajele

„Le e foarte frică de noi”, spune liderul AUR în video-ul înregistrat live pe Facebook . „A ieșit o conservă de la Chișinău să spună că Simion s-a văzut cu șeful securității din Rusia la Cernăuți. Minciună. Nu m-am văzut în viața mea cu Mark Tcaciuc de care zice Șalaru, nici cu șeful spionajului rusesc”, a mai spus Simion.

Anatol Şalaru a declarat într-un interviu acordat pentru În Linie Dreaptă că, în urmă cu 12 ani, actualul lider al AUR, George Simion, s-a întâlnit cu un şef al FSB.

Şalaru a menționat că informaţia i-a fost comunicată de directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

„Era perceput ca un unionist din România, care vrea unirea cu… aşa îl percepeam şi eu, că este un unionist şi pentru mine asta însemna foarte mult, şi eu sunt unionist. Şocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova şi nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prietenul Republicii Moldova? (…) Atunci eu, fiind deputat, am mers, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, pe care l-am întrebat de ce şi-a permis să îl expulzeze. (…)

Şi el mi-a spus că a coordonat toate acţiunile cu serviciile din România şi a fost informat şi i-a informat din timp de expulzarea lui Simion.

George Simion, întâlnire cu ofițer FSB

Şi el mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulţi ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat şi au trimis datele şi în R. Moldova şi probabil şi în România (…) că în 2011, nu mai ştiu luna, George Simion la Cernăuţi s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului şi că acţiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt.

Asta mi-a zis directorul SIS de atunci. Eu nu i-am cerut acte. Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlneşte des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor ruseşti. (…) Eu nu am făcut cunoştinţă cu documentele şi mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat.

Pentru mine a fost un şoc, nu l-am crezut, nu am acceptat, dar când am văzut ulterior toate acţiunile lui, încercările lui de a destabiliza situaţia şi de a compromite unioniştii… (…)

„Ăla (ofițerul FSB – n.r.) era rezident la Cernăuţi. De ce s-a dus George Simion? Ce să negocieze George Simion cu rezidentul altui stat? Subordonare, păi el face politica lor. El promovează politica pro-rusească în România şi în cazul de faţă de Simion nu poţi să spui că asta sunt convingerile lui. El de 12 ani colaborează. Ăştia dacă te-au agăţat, acolo te ţin”, a spus fostul ministru de la Chișinău.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski