VIDEO MĂCEL pe A2! 3 MORȚI și 39 de RĂNIȚI!

VIDEO MĂCEL pe A2! 3 MORȚI și 39 de RĂNIȚI!

Trei persoane au murit și 35 au fost rănite în urma unui accident în lanț care a avut loc sâmbătă dimineața pe Autostrada Soarelui, în dreptul localității Lehliu-Gară, în sensul de mers către Constanța. Accidentul s-a petrecut la ora 8:40, în condiții de ceață densă.

13:38 Directorul adjunct al Directiei Rutiere, despre carambolul de pe Autostrada Soarelui: Din primele cercetari, se pare ca sunt doua accidente distincte

13:00 11 raniti dusi la Spitalul Floreasca, 4 la Spitalul Pantelimon si 5 la Bagdasar-Arseni

11:36 Raed Arafat: Cifra oficiala a mortilor este de 3. Initial fusese anuntat ca 4 persoane au decedat.

11:31 Raed Arafat: Evacuarea victimelor de la locul accidentului s-a incheiat. Unul dintre pacientii dusi la Spitalul din Lehliu Gara va fi transferat la Bucuresti.

La spitalul de la Lehliu Gara se afla o echipa de la Spitalul Floreasca care s-a deplasat la spital dupa ce a terminat interventia la locul accidentului, a precizat secretarul de stat in MAI.

Raed Arafat a precizat ca in total au fost ranite peste 50 de persoane, unele usor altele grav. In jur de 20 au fost transportate la spital. Se inregistreaza cel putin un caz critic.

11:28 Se inregistreaza 40 de raniti, a declarat comisarul sef George Grigore, director adjunct al Politiei Rutiere, pentru postul d eteleviziune citat. In accident au fost implicate 29 de vehicule. Primul apel la 112 s-a efectuat la ora 8:42.

ACTUALIZARE 10:02 Raed Arafat spune la Digi24 că sunt 39 de victime, unele în stare gravă, altele sunt încă încarcerate, așa că nu putem vorbi, din păcate, de un bilanț final, ci de unul provizoiu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că în scurt timp va fi pus la dispoziția populației un număr de telefon pentru informații. 

ACTUALIZARE 10:00. Este vorba despre două accidente care s-au petrecut la o distanță de 10-15 metri unul de celălalt. Este o priveliște macabră, a povestit la Digi24 Florin Vlădescu, martor ocular. El a spus că vizibilitatea era foarte scăzută, sub 25 de metri.

Nu trebuie să dăm vina pe șoferi, nu se circula cu viteză mare, lumea era conștientă că era ceață. S-a ajuns la un carambol în momentul în care un șofer a ieșit dintr-o parcare, a relatat martorul.

UPDATE 09:50 "Avem deja patru decedati, nu mai sunt persoane incarcerate. S-a activat planul rosu", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, Ovidiu Tataranu, scrie stirileprotv.ro. Potrivit aceleiași surse, 32 de persoane au fost rănite.

ACTUALIZARE 9:30. Accidentul s-a soldat cu patru morți și 32 de răniți, potrivit unui nou bilanț. În carambol au fost implicate cel puțin 20 de mașini.

Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat la Digi24 că două persoane au murit și a estimat că sunt cel puțin 20 de victime, care vor fi transportate la diverse spitale.

Sunt în alertă judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov, care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentari. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în condiții de ceaţă a echipajelor, iar deocamdată nu se pune problema ridicării unor elicoptere SMURD, a explicat dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Accidentul s-a petrecut din cauza ceții dese și a vitezei. Cel puțin zece mașini au fost implicate în carambol.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului. 

Traficul este blocat pe sensul de mers București-Constanța, la km 67, iar șoferii sunt sfătuiți să folosească rute alternative.

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilităţi scăzute, sub 50 de metri.

 
 






Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro