VIDEO „Made in Romania”, o manea lansată acum 8 ani, a devenit un adevărat „imn al Balcanilor” pe rețelele sociale

VIDEO „Made in Romania”, o manea lansată acum 8 ani, a devenit un adevărat „imn al Balcanilor” pe rețelele sociale

O melodie veche de opt ani, maneaua „Made in Romania”, cântată pe-atunci de copilul Ionuț Cercel, a devenit un adevărat imn neoficial al Balcanilor pe Instagram și Tik Tok.

„Made in Romania” este fundalul muzical folosit de mii de clipuri video de pe rețelele sociale, urcate de utilizatori din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Doar un singur clip, precum acesta, are aproape 20.000 de aprecieri pe Instagram, în doar trei săptămâni.

Pe tik tok, un singur clip care folosește melodia lui Ionuț Cercel are peste 113.000 de aprecieri.

Pe YouTube, situația este și mai evidentă. Videoclipul original al manele a depășit 20 de MILIOANE de vizualizări și crește.

La comentarii, utilizatori din toate țările balcanice, dar și din Italia, Armenia sau Brazilia își exprimă constant susținerea. Ba chiar, unii își exprimă dorința de a învăța românește, datorită melodiei!

Melodia lui Ionuț Cercel vorbește despre faptul că indiferent de etnie sau regiunea din care provenim că „Asta e țara ta, Romania”.

„Acest cântec unește Balcanii”, a scris un utilizator, în timp ce altul a pus punctul pe i:

„Ce frumos, nu contează ce ești sau ce limba vorbești ! Uitați cum comentează oameni din Armenia, Bulgaria, Serbia, Albania , tarile cele mai tari si adevărate din Europa. Nu contează ca suntem săraci, suntem autentici si tari ca piatra ! Europa de Est= REAL EUROPE FOR THE WIN !”

Un alt cântec simbolic pentru Balcani este și el redescoperit după mult timp: este vorba despre o melodie bulgărească – Kombayna-varshachka – apărută prima oară acum 9 ani, scrie r3media.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro