VIDEO Maramureșul, ținta turiștilor străini. Ce a spus o britanică după ce a petrecut 10 zile în România

VIDEO Maramureșul, ținta turiștilor străini. Ce a spus o britanică după ce a petrecut 10 zile în România

Într-un filmuleț întitulat „10 zile în România” ce a fost postat pe canalul de Youtube Explaura, o turistă pasionată de călătorii a petrecut 10 zile în România. Vizita ei a început în nord, din Maramureș, unde a poposit în satul Breb și a vizitat mai multe obiective turistice, scrie Adevărul .

Într-un filmuleț întitulat „10 zile în România” ce a fost postat pe canalul de Youtube Explaura, o turistă pasionată de călătorii a petrecut 10 zile în România. Vizita ei a început în nord, din Maramureș, unde a poposit în satul Breb și a vizitat mai multe obiective turistice.

Localitatea Breb este celebră pentru cele două căsuțe din lemn, cumpărate de o asociație ce a aparținut regelui Charles. Însă și înainte de a deveni celebru, satul era extrem de apreciat de turiști și nu numai. A fost atât de apreciat, încât sunt zeci de persoane, străini sau români din diferite orașe, care s-au mutat acolo sau și-au cumpărat o locuință pentru vară și petrec acolo vacanțele.

Satul este foarte ofertant în ce privește cazarea, iar turiștii se pot bucura de o experiență unică, având ocazia să vadă un stil de viață arhaic, în locuințe din lemn, amenajate exact așa cum erau cu sute de ani în urmă.

Este apreciat, de asemenea, pentru liniștea pe care o găsesc acolo, localitatea fiind situată la doi kilometri de șoseaua națională.

Obiective turistice de mare atracție

După o vizită la Mănăstirea Bârsana, bisericile din lemn monumente UNESCO, turista mai vizitează Memorialul victimelor comunismului din Sighetu Marmației, Cimitirul Vesel din Săpânța, despre care spune că sunt uimitoare.

Apoi, o drumeție pe Creasta Cocoșului, care este o rezervație naturală de tip mixt. Acolo stâncile înalte și ascuțite care și-au păstrat forma au fost parte a unui con vulcanic și este situată la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri.

Filmulețul continuă cu Sighișoara, cu poveștile despre Dracula, apoi cu o vizită în satul Viscri. Apoi o aventură pe Transfăgărășan, Brașov, cu obiectivele turistice care atrag mii de turiști anual și, de asemenea, frumusețile din împrejurimi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…