VIDEO Ministrul Apărării, mesaj pentru militari: Sprijiniți instituțiile, protejați-vă țara!/Pentru civili: Singura strategie eficientă este să stați acasă

VIDEO Ministrul Apărării, mesaj pentru militari: Sprijiniți instituțiile, protejați-vă țara!/Pentru civili: Singura strategie eficientă este să stați acasă

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a transmis, luni seară, un mesaj atât militarilor activi și în rezervă, cât și populației civile, spunând că, în toate momentele de cumpănă, populația, alături de Armată și instituții, a reușit să depășească obstacolele de orice fel.

Ciucă a transmis, printr-un mesaj video, că singura strategie eficientă de luptă împotriva răspândirii coronavirusului este ca oamenii să stea în case, să evite întâlnirile cu alte persoane și să se protejeze.

Ministrul Apărării le-a transmis militarilor să sprijine în continuare instituțiile statului în lupta pentru oprirea crizei coronavirusului și să își protejeze țara.

Mesajul integral al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă:

„Doresc să transmit acest mesaj atât militarilor activi și în rezervă cât și populației. Indiferent de regiunea țării unde vă desfășurați activitatea profesională ori unde locuiți, chiar dacă sunteți în afara granițelor țării, trebuie să fim uniți în acestă perioadă dificilă atât pentru populație cât și pentru autoritățile care se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită în istoria contemporană a României.

De-a lungul istoriei, poporul român laolaltă cu Armata și instituțiile statului a depășit toate momentele de cumpănă.

Vă asigur că militarii sunt şi vor fi implicați total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac. Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor: fie că sunt ţări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO.

Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care și-a dovedit eficiența, este să stați acasă, să evitați cât se poate de mult apropierea de alte persoane și mai ales… să vă protejați. De fiecare dată când reveniți acasă sau vă întâlniți cu prietenii și cunoscuții, nu dați mâna și nu vă îmbrățișați. Spălați-vă pe mâini de fiecare dată când aveți ocazia, cât mai des și obligatoriu de fiecare dată când reveniți acasă.

Fac un apel către militarii Armatei României. Sunteți pregătiți pentru a acționa atunci când țara are nevoie de voi. Sunteți bravi, profesioniști, dedicați poporului român! Sprijiniți în continuare autoritățile în această luptă inegală cu un inamic nevăzut. Protejați-vă pe voi, protejați-vă familiile, protejați țara!

Dragi români,
respectați sfaturile autorităților, nu acceptați decât informații din surse sigure și, din nou, vă rog să stați în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiți domiciliul dacă nu aveți un motiv întemeiat. Dacă nu avem o urgentă, nu văd un motiv să ieșiți din casă.

Trebuie să ne protejăm nu neapărat pe noi ca indivizi, ci societatea, pe toți cei din jurul nostru. Ce este sigur, așa cum observăm deja în alte țări, dacă nu sunt respectate sfaturile autorităților își pierd viața sute de persoane.

Știu că nu este ușor, dar împreună vom depăși acestă perioadă. Învingătorii sunt cei care scriu istoria.
Doar uniți, respectând măsurile impuse de autorități, vom învinge acest inamic nevăzut.”


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane