VIDEO Moaștele Cuvioasei Parascheva, scoase din Iași pentru prima dată după 73 de ani. Procesiune cu moaștele prin județul Neamț

VIDEO Moaștele Cuvioasei Parascheva, scoase din Iași pentru prima dată după 73 de ani. Procesiune cu moaștele prin județul Neamț

Procesiune atipică, cu moaștele Cuvioasei Parascheva, a avut loc duminică, în județul Neamț. Este a treia oară în istorie când sfintele moaște au ieșit din Iași, relateză Mediafax.

Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost purtată, duminică, într-o procesiune atipică, fără opriri, pe raza judeţului Neamţ. Este a treia oară în istorie când sfintele moaște au ieșit din Iași, a precizat pentru Mediafax preotul Constantin Sturzu.

„Au ieșit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și când a fost seceta din 1947. Nu este o procesiune cu opriri, ci doar o deplasare pentru a aduce binecuvântarea Sfintei acelor locuri. Mașina nu a oprit nicăieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pr. Constantin Sturzu.

Reprezentanții Mitropoliei au încercat să țină secret traseul și orarul deplasării, la care participă și IPS Teofan, tocmai pentru evitarea aglomerării și pentru ca oamenii să nu fie expuși riscului de infectare.

Mașina a trecut prin mai multe localități, dar și pe la mănăstiri și biserici din Neamț, unde Sfintele Moaște au fost întâmpinate de sunetul clopotelor.


 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?