VIDEO Mobilizare fără precedent pe Otopeni la revenirea din China a artiștilor din Mioveni

VIDEO Mobilizare fără precedent pe Otopeni la revenirea din China a artiștilor din Mioveni

Cei 25 de membri ai ansamblului folcloric din Mioveni care au fost în ultima lună în turneu în China s-au întors marți în România, ei ajungând pe Aeroportul "Henri Coandă", unde au fost luate măsuri speciale.

Grupul a ajuns pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 12.00, cu o cursă aeriană de la Doha.La aeroport, a fost creat un culoar special prin care a trecut grupul.

"Artiştii vor avea un culoar separat în aeroport, vor ajunge la un punct de frontieră unde vor prezenta documentele şi vor fi evaluaţi cu un chestionar. Vor spune unde au fost, dacă prezintă simptome specifice, cum şi unde pot fi contactați. În funcţie de starea clinică, vor fi preluaţi de medicul din aeroport sau de cei de la DSP şi vor fi îndrumaţi ori spre o unitate spitalicească, ori la domiciliu. Elevii vor avea scutire de la şcoală, iar adulţii concediu medical pentru 7 – 14 zile”, a declarat la  Digi 24  secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.

Înainte să plece spre casă, pe aeroportul din Beijing, tinerii au transmis un mesaj video pentru a-și liniști familiile.

"Nu există motive de îngrijorare referitor la starea de sănătate a celor 25 de membri ai delegației din Mioveni care s-au aflat la Beijing! Pe fondul îngrijorării și al discuțiilor care s-au creat pe această temă, transmit atât părinților copiilor din Ansamblul “Plai de Dor”, cetățenilor orașului, cât și reprezentanților media faptul că întreaga delegație de la Mioveni s-a bucurat continuu de atenția gazdelor și organizatorilor Festivalului Internațional al Culturilor de la Beijing – Chaoyang, pe toată perioada șederii lor acolo. Toți membrii delegației sunt în acest moment în bune condiții de sănătate și se pregătesc de plecarea spre casă. Dat fiind că programul festivalului a fost contramandat, revenirea în țară a întregii delegații din Mioveni a fost programată cu șase zile mai devreme, imediat ce organizatorii au găsit soluții optime la companiile de zbor.

Având în vedere că înainte de plecarea grupului situația din China era una bună, nu existau emise avertizări de călătorie, iar informațiile publice din acel moment nu prezentau motive de îngrijorare, deplasarea s-a efectuat cu știrea și acordul autorităților competente, cele care au emis vizele și monitorizat itinerariul delegației. Din momentul declanșării situației de criză în zonele aflate la peste 1400 km de Beijing, autoritățile române au ținut în permanent legătura cu grupul, Ambasada României la Beijing a monitorizat situația, iar copiii au avut parte de o atenție deosebită din partea organizatorilor", este mesajul care însoțește filmulețul video.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale