VIDEO Momentul când o dronă kamikaze a rușilor lovește în plin un grup de soldați ucraineni

VIDEO Momentul când o dronă kamikaze a rușilor lovește în plin un grup de soldați ucraineni

Dronele kamikaze, așa numitele loitering munitions (trad. muniții rătăcitoare) care pot zbura mult timp, pot găsi o țintă și apoi o atacă detonându-se direct, au început să fie din ce în ce mai folosite în războiul din Ucraina. Dronele Switchblade donate de americani Ucrainei au fost capul de afiș, însă rușii folosesc sisteme similare încă de maidemult.

Atacul unei drone kamikaze rusestiFoto: Captura video

În imagini apărute acum, dar care ar fi fost realizate pe 8 mai, arată momentul unui astfel de atac al rușilor, filmat dintr-o altă dronă de supraveghere. Atacul ar fi avut loc cu o dronă kamikaze Zala Kyb.

Pe imagini se vede un grup de soldați ucraineni, în timp ce din partea stângă, la înălțime apare - greu de depistat pe video - o dronă kamikaze care se îndreaptă deasupra lor. La un moment dat drona trece la un picaj vertical destul de abrupt și vine exact deasupra grupului de soldați. Înainte de a-i lovi în plin, în cădere aproape verticală, drona lasă o umbră vizibilă în partea dreaptă a imaginii. Urmează apoi o explozie puternică exact în mijlocul grupului de militari.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Dronele kamikaze ZALA KYB folosite de Rusia

Dronele kamikaze folosite de Rusia se numesc ZALA KYB , sunt un tip de „muniții rătăcitoare” - aeronave pilotate de la distanță ce pot sta mai mult timp în aer și pot fi prăbușite intenționat în grupuri de inamici sau vehicule militare.

Dronele ZALA KYB sunt produse de Zala Aero, o subsidiară a grupului Kalashnikov. Acestea pot transporta până la 3 kg de încărcătură (senzori și explozibil), zboară sub plafonul radar, cu o autonomie de peste jumătate de oră, o rază de circa 40 de km și pot prinde o viteză de 130 km/h.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul