VIDEO Momentul „magic” când Maia Sandu „l-a făcut” pe Viktor Orban

VIDEO Momentul „magic” când Maia Sandu „l-a făcut” pe Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban, principalul ”aliat” al lui Putin din UE, a fost pus într-o situație incomodă la summitul liderilor europeni din Republica Moldova, când președinta Maia Sandu l-a împiedicat să-i sărute mâna.

Maia Sandu, în calitate de gazdă a forumului, i-a întâmpinat personal pe oaspeți. Pe rețelele de socializare circulă un videoclip care arată cum premierul ungar, în momentul sosirii la summit, se îndreaptă pe covorul roșu către Președintele Republicii Moldova.

Apropiindu-se de Sandu, a încercat să-i sărute mâna, dar a fost imediat oprit de șefa statului. Refuzul a fost o mare surpriză pentru Orban - confuzia și chiar o anumită stupoare a liderului ungar erau vizibile cu ochiul liber.

Până la urmă, după cum se vede în videoclip, a fost ”salvat” tot de Maia Sandu, care l-a invitat să se uite înspre camerele de luat vederi ale presei.

Amintim că într-unul dintre interviurile sale recente, Orban a amenințat Ucraina cu „pierderi mari” în timpul contraofensivei planificate și a cerut din nou Kievului și Moscovei să se așeze la masa negocierilor, numindu-se „singurul lider european care pledează pentru pace”. Ca răspuns, Ministerul de Externe ucrainean a declarat că negocierile cu Federația Rusă sunt posibile numai după retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Anterior, șeful diplomației europene, Josep Borrell, comentând cuvintele lui Orban despre „incapacitatea Ucrainei de a învinge Rusia”, a spus că țările occidentale vor continua să susțină Kievul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

3 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

4 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia