VIDEO „Mulțumesc, Bill Gates, că încerci să ne păcălești că asta e zăpadă adevărată”/Conspirația „zăpezii false” din Texas, după furtuna care a afectat statul american

VIDEO „Mulțumesc, Bill Gates, că încerci să ne păcălești că asta e zăpadă adevărată”/Conspirația „zăpezii false” din Texas, după furtuna care a afectat statul american

Vremea neobișnuit de geroasă din Texas, care a afectat infrastructura de utilități și a lăsat milioane de oameni să tremure de frig în case zile întregi, a dat naștere unor conspirații bizare. Unii oameni se chinuie să demonstreze pe rețelele sociale că zăpada ar fi falsă. S-au apucat să ardă bulgări, pentru a arăta că nu se topesc și prin urmare zăpada este anormală. Deși pare ciudat la o primă vedere, în realitate este un fenomen perfect natural care se numește sublimare, prin care zăpada se transformă direct în gaz.

Video: "Mulțumesc, Bill Gates, că încerci să ne păcălești că asta e zăpadă adevărată. O să vezi că nu se topește și că arde. Zăpada nu arde. Zăpada se topește. Nu curge niciun pic de apă. Dacă pun porcăria asta în cuptorul cu microunde, va scoate scântei, pentru că e amestecat metal în ea. Vezi? < altă voce> Nu se poate! Nu s-a topit deloc".

Multe persoane arată pe TikTok cum este ars un bulgăre de zăpadă, potrivit Insider . Când flacăra chibritului atinge zăpada, aceasta nu se topește – utilizatorii platformei susțin că asta indică o anomalie a zăpezii. În realitatea, toată zăpada reacționează astfel. Printr-un proces numit sublimare, zăpada solidă se transformă în gaz.

În vreme ce unii transmit din Texas, alții sunt din Regatul Unit.

Unii utilizatori susțn că zăpada a fost făcută de guvern.

Vremea neobișnuită din Texas, care a fost legată de schimbările climatice, a amenințat infrastructura electrică a statului și a dus la întruperi de curent care au lăsat milioane de oameni în frig timp de mai multe zile.

Între timp, furnizarea cu electricitate se întoarce treptat în casele americanilor.

Dezinformarea a făcut ravagii de la furtuna de zăpadă care a lovit Texasul săptămâna trecută. “Zăpada falsă” a fost în topul căutărilor pe Google, miercuri, pentru “zăpada din Texas”.

Alte teorii ale conspirației s-au răspândit pe Facebook și Telegram, făcând referiri false la posibilitatea ca președintele Joe Biden să fie cumva în spatele furtunii din Texas.

Un video de pe TikTok arată o fată care folosește un uscător de păr pentru a topi un bulgăre și spune “Nu se topește”. Acel video are 285.000 de vizualizări.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”