VIDEO Noi filmări de la construcția Drumului Expres Craiova-Pitești/60% stadiu fizic pe un tronson

VIDEO Noi filmări de la construcția Drumului Expres Craiova-Pitești/60% stadiu fizic pe un tronson

Ministerul promite că, în 2021, se va deschide un tronson de pe Drumul Expres Craiova – Pitești. Specialiștii sunt mai rezervați.

În primăvara 2019, Liviu Dragnea și conducerea PSD cu Manda și Olguța Vasilescu în frunte descindeau pe un câmp unde au inaugurat lucrările la Drumul Expres Craiova – Pitești. Utilajele au dispărut o dată cu plecarea politicienilor.

Lucrările pe Drumul expres Craiova – Pitești au luat avânt în 2020, iar pe unul din tronsoane s-a ajuns la 60% din lucrări efectuate.

Acest lucru se poate vedea dintr-o filmare realizată de Asociația Pro Infrastructura.

„Pe lotul 1 antreprenorul general Tirrena Scavi a primit recent autorizație de construire pe întreg lotul, astfel că trebuie să mărească ritmul, pentru a putea recupera întârzierile.

Pe lotul 2 antreprenorul UMB este bine mobilizat în teren, având aproximativ 200 de utilaje, o fabrică mobilă de grinzi pentru viaducte, iar asfaltările tocmai au început. Stadiul fizic este intre 60% și 70%. Deși autoritățile împreună cu constructorul au anunțat darea în trafic în acest an, noi suntem mai rezervați. Podul peste râul Olt este acum punctul critic al proiectului, iar lucrul la pilonii din albia minoră a Oltului se lasă așteptat. Se vede în schimb progres impresionant la teresamente și structuri.

Pe lotul 3 care a fost adjudecat tot de UMB, lucrările sunt abia la început. De remarcat totuși că au mobilizat nu mai puțin de 8 utilaje pentru foraje la fundatile speciale. Spre comparație, unii antreprenori lucrau în trecut cu un singur astfel de utilaj per lot de autostradă.

Solicităm CNAIR, constructorului și inginerului consultant să parcurgă corect toate etapele construirii, chiar daca acest lucru amână momentul darii în trafic pentru primăvara anului viitor. Reamintim exemplul A7 centura Bacău, prima secțiune de autostrada în regiunea Moldova. Aceasta e o lucrare de calitate terminata mult înaintea termenului contractual, dar unde sub presiunea politica a finalului de an, când se deconteaza kilometri, traficul a fost inaugurat fară a fi montate aparatele de acoperire ale rosturilor unui pod, fapt ce contravine grav siguranței rutiere”, a scris Pro Infrastructura.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”