VIDEO Noi imagini cu fragmentele provenite de la meteoritul căzut la Iași. Ce spun martorii evenimentului

VIDEO Noi imagini cu fragmentele provenite de la meteoritul căzut la Iași. Ce spun martorii evenimentului

Profesorul de fizică de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Silviu Gurlui, care a intrat în posesia a două fragmente de rocă despre care susține că ar putea proveni de la un meteorit, prezintă noi imagini cu descoperirea. El relatează și cum au fost găsite fragmentele. Mai mulți oameni din diferite părți ale județului Iași, care au comentat postările fizicianului, spun că au auzit un zgomot puternic în jurul aceleiași ore.

“Cele două corpuri se află la mine pentru analize specifice. Ciprian Ifteme mi-a spus că cele două corpuri au lovit violent acoperișul, au ricoșat apoi într-un copac aflat în imediată vecinătate, ele regăsindu-se apoi, lânga casă, pe sol. După zgomotul puternic de la impactul cu acoperișul a urmat zgomotul undei de șoc din aer. Ar fi fost 1-2 secunde declalaj temporal între cele două evenimente. Menționez că zgomotul l-am putut recepționa de la Bacău. Eram pe câmp, la treabă (spațiu deschis). Zgomotul sesizat de mine a fost asemănător cu cel de anul trecut de pe 9 iulie. Zgomotul s-a resimțit în foarte multe localități învecinate, până la Iași (Cug). Că să descifrăm fenomenul și traiectoria eventualelor corpuri care au intrat în atmosferă, eventuale detalii cinetice, rog populația să trimită mai departe informații aici: locul și momentul de timp, ce a observat. După aparențe, pare un corp tip meteorit care s-a descompus în atmosferă și apoi fragmentele s-au răspândit spre localitatea Ipatele (Iași). În afară de cele două corpuri, deocamdată nu mai sunt găsite alte fragmente. Doar după analize fizico-chimice detalitate am putea să confirmăm originea și caracteristicile corpurilor“, a scris Silviu Gurlui pe Facebook, unde a postat mai multe fotografii cu fragmentele descoperite.

Trebuie menționat că la postarea în care a anunțat descoperirea sunt zeci de comentarii de la oameni din diferite comune din județul Iași și chiar alte județe, care afirmă că au auzit un zgomot puternic, ca o explozie, și toți dau ca reper aceeași oră, 13.15:

  • La Doljești, Neamț, zgomot puternic, ora 13 și 15 minute !
  • In Dobrovat ..in jurul orei 13 ..un zgomod puternic ..ca de explozie..!! Identic cu cel de anul trecut !!
  • Roman, Neamț 13.15 aproximativ.
  • S-a auzit si la Horlesti la13 si 15 cu vibratii.
  • În jurul orei 13:13 s-a auzit ca o explozie în Tansa si s-a zguduit casa din temelie.

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid