VIDEO Nouă rachetă cu microunde de mare putere a SUA. Stinge „lumina” în aparatele inamice

VIDEO Nouă rachetă cu microunde de mare putere a SUA. Stinge „lumina” în aparatele inamice

Laboratoarele de cercetare ale Marinei SUA și ale Forțelor Aeriene încheie un efort comun de cinci ani pentru a avansa tehnologia cu microunde de mare putere în această vară, cu două luni de teste în California, scrie Newsweek .

Arma electromagnetică non-cinetică articulată de mare putere, cunoscută sub numele de HiJENKS, folosește tehnologia cu microunde pentru a dezactiva sistemele electronice ale adversarului.

Laboratorul de Cercetare a Forțelor Aeriene și Biroul de Cercetare Navală efectuează testele de vârf la Naval Air Station China Lake.

HiJENKS este succesorul Proiectului de rachete avansate cu microunde de mare putere contra-electronice al AFRL, care a finalizat testarea cu un deceniu în urmă.

Jeffry Heggemeier, șeful diviziei de electromagnetică de mare putere a AFRL, a declarat reporterilor în timpul unei vizite din 24 iunie la Direcția Energetică Dirijată a laboratorului de la Baza Aeriană Kirtland din New Mexico, programul se bazează pe CHAMP, profitând de noua tehnologie care permite un sistem mai mic, echipat pentru un mediu mai robust.

Heggemeier a specificat că programul nu a desemnat încă o platformă pentru armă, dar a remarcat că amprenta mai mică a HiJENKS înseamnă că ar putea fi integrată într-o gamă mai largă de sisteme de transport.

„Verificăm mai multe aplicații specifice serviciului odată ce vom face acest test tehnologic”, a spus el.

AFRL face progrese și asupra unei versiuni mai avansate a răspunsului său tactic de mare putere operațional (THOR), care utilizează tehnologia HPM pentru a dezactiva roiurile de drone care reprezintă o amenințare pentru bazele militare.

Platforma de generație următoare este numită Mjölnir ca un omagiu adus ciocanului zeului mitic Thor. AFRL a atribuit lui Leidos un contract de 26 de milioane de dolari în februarie pentru a dezvolta prototipul Mjölnir și a-l livra la începutul anului 2024.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!