VIDEO O „Armada” americană, în frunte cu cel mai nou portavion al SUA, USS Gerald R. Ford, a pornit spre Europa

VIDEO O „Armada” americană, în frunte cu cel mai nou portavion al SUA, USS Gerald R. Ford, a pornit spre Europa

Cel mai nou supercarrier al Marinei americane, USS Gerald R. Ford, se îndreaptă spre Europa, o regiune care continuă să se afle în mijlocul celei mai grave crize de securitate din ultimii ani cu războiul Rusiei în Ucraina.

USS Gerald R. Ford a părăsit portul din Virginia pentru a doua desfășurare operațională.

Se așteaptă ca Ford să efectueze operațiuni de rutină în apele din jurul Europei, potrivit unui raport al Navy Times.

Superportavionul a efectuat o scurtă desfășurare operațională în Atlantic anul trecut, care a inclus exerciții cu aliații și partenerii europeni.

La această primă implementare operațională adevărată, Ford este acum pregătit să ia locul transportatorului din clasa Nimitz USS George H.W. Bush.

„Ford a obținut toate certificările și a îndeplinit toate cerințele pentru implementare. Ne așteptăm să fie o desfășurare de cel puțin șase luni”, a declarat căpitanul Brian Metcalf, șeful biroului programului pentru transportatorii clasa Ford, potrivit War Zone .

Navy Times a raportat că distrugătoarele Ramage, McFaul și Thomas Hudner se pregăteau să părăsească portul, ca parte a acestei desfășurări.

Un portavion este însoțit întotdeauna de grupuri de luptă, incluzând și unul sau mai multe submarine de atac.

„Prezența noastră pe mare pe tot parcursul desfășurării îi va asigura pe aliații și partenerii noștri că rutele maritime vor rămâne deschise, iar operațiunile noastre comune vor demonstra angajamentul nostru față de interoperabilitate și stabilitate maritimă”, a spus contraamiramul Greg Huffman, comandantul Carrier Strike Group 12.

Rusia acuză SUA și NATO pentru „atentatul” cu drone de la Kremlin

Statele Unite, Marea Britanie și alte țări NATO poartă responsabilitatea generală pentru toate acțiunile regimului de la Kiev, a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram, joi, potrivit Tass .

„În primul rând, creatorii și gestionatorii regimului de la Kiev, care provin de la Washington, Londra și NATO, poartă responsabilitatea generală pentru tot ceea ce face Kievul”, a scris Zaharova.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”