VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

Rusia a publicat în premieră pe reţelele sociale imagini care surprind momentul în care o dronă kamikaze a armatei ruse atacă o poziţie de artilerie ucraineană compusă din obuziere M-777 oferite de SUA Kievului sub formă de ajutor militar.

Imaginile au fost filmate în regiunea Pidhinre din Doneţk. Drona explodează la câţiva metri distanţă între două piese de artilerie ale armatei ucrainene.

Efectul la ţintă, provocat de o încărcătură mică de exploziv, nu pare să fi provocat victime sau daune importante.

În atac, a fost folosită o dronă kamikaze Zala Kyb a armatei ruse, conform Ukraine Weapons Tracker, un cont de Twitter care, de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina, publică zilnic înregistrări video şi fotografii din toate sursele deschise care documentează pierderile de material şi tehnică militară ale ambelor tabere.

SUA au oferit Ucrainei, sub formă de ajutor militar, 89 de obuziere grele M777, calibrul 155 milimetri. Militarii ucraineni s-au declarat extrem de mulţumiţi de eficienţa acestor piese de artilerie pe care le-au folosit până acum cu succes pentru a împiedica avansul trupelor ruse în Donbas.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

4 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

5 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.