VIDEO Olt: Preşedintele Iohannis, alături de premierii român şi portughez, vizită la Batalionul 1 Instrucţie de la Caracal

VIDEO Olt: Preşedintele Iohannis, alături de premierii român şi portughez, vizită la Batalionul 1 Instrucţie de la Caracal

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu premierul Nicolae Ciucă şi şeful Executivului de la Lisabona, Antonio Costa, a ajuns joi la Caracal, în judeţul Olt, unde efectuează o vizită la Batalionul 1 Instrucţie "Olt".



Aproximativ 200 de militari din Portugalia au fost dislocaţi anul acesta în România şi se instruiesc în comun cu militarii Batalionului 22 Infanterie Romanaţi, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Militarii portughezi au ajuns în România anul acesta, în luna aprilie, şi vor rămâne în ţara noastră timp de şase luni.

Acţiunea face parte din Iniţiativa NATO tfp (tailored forward presence).

Anul trecut au fost prezenţi în România aproximativ 100 de militari din Portugalia, care au participat la acţiune de instruire în comun cu militari români, tot la Caracal, timp de trei luni, în perioada septembrie - decembrie.

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România.

Cu această ocazie, a fost semnat, la Bucureşti, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze privind cooperarea în domeniul apărării.

Potrivit MApN, "noul acord va contribui atât la extinderea şi aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, cât şi la întărirea colaborării în contextul NATO şi UE, creând astfel premisele consolidării relaţiilor româno-portugheze, bazate pe obiective convergente atât la nivel european, cât şi la nivel aliat". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...