VIDEO Orban: Remanierea - frecție la un picior de lemn; pregătim moțiunea de cenzură

VIDEO Orban: Remanierea - frecție la un picior de lemn; pregătim moțiunea de cenzură

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că remanierea este "o frecție la un picior de lemn", criticând noile nominalizări și anunțând că liberalii iau în calcul în continuare moțiunea de cenzură.

"Analizând așa-zisa remaniere făcută de coaliția aflată la guvernare, PNL consideră că această remaniere este o frecție la un picior de lemn, în care a fost schimbat "Tanda cu Manda" sau, mai plastic, dracu' cu tac'su. (...) Considerăm candidaturile pentru Guvern candidaturi care reprezintă toate năravurile și toate păcatele PSD. Considerăm că această remaniere nu afectează toate ministerele pe care noi le-am considerat că sunt într-o situație dezastruoasă. Ministerul Educației, văd că Liviu Pop este bine merci acolo își bate joc în continuare de învățământul românesc. Văd că plagiatorul Bodog este în continuare în fruntea Ministerului Sănătății, nu mai zic de Carmen Dan și de ceilalți miniștri. O mare dezamăgire am în privința domnului Tudose care a făcut pe fata mare la televizor, dar de fapt arată că nu este altceva decât premierul marionetă a lui Liviu Dragnea în continuare și în ciuda încordării mușchilor se arată că nu este altceva decât un mușchi care este condus de creierul lui Dragnea", a spus Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

El a criticat nominalizările făcute de premierul Mihai Tudose pentru ministerele Dezvoltării, Transporturilor și Fondurilor Europene.

"Este o glumă proastă nominalizarea lui Paul Stănescu. Sevil Shhaideh era mic copil față de Paul Stănescu. Paul Stănescu în primul rând face parte din frăția Teldrum. Dacă ne uităm în ce județe are contracte Teldrum, vedem că județul Olt este unul dintre județele în care Teldrum câștigă contracte cu nemiluita. Stănescu este chintesența baronului PSD și are toate caracteristicile negative pe care le au vechilii, satrapii ridicați de PSD. Are mentalitate de clan. Dacă ne uităm, vedem că Paul Stănescu nu este doar Paul Stănescu, este practic sprijinit și a ridicat membri ai familiei, cum este fratele domnului Stănescu, care este deputat și din câte știu este președintele Comisie de agricultură, soția domnului Stănescu este consilier sigur la "genunche", întrucât provine ca învățător din mediul preuniversitar și, probabil, îi împărtășește foarte multă experiență de la țară domnului "genunche", analfabetul numărul unu din fruntea Ministerului Educației. Domnul Stănescu este o copie a lui Liviu Dragnea și, de fapt, îl reprezintă la acest minister pe Liviu Dragnea. (...) Felix nu este Felix, este omul de casă al domnului Nicușor Constantinescu și al dl Radu Mazăre. Ce credeți că va face domnul Stroe la ministerul Transporturilor? (...) Rovana Plumb și-a pus din nou ministru, un ministru care nu s-a remarcat prin nimic bun cât a fost la ministerul respectiv, întrucât o mare parte din întârzierile în acreditarea autorităților de management i se datorează cărătorului de geantă al Rovanei Plumb. Este ca și cum Rovana Plumb ar fi în continuare la minister, doar că ea conduce ministerul prin delegat", a afirmat Orban.

Liderul PNL a subliniat că liberalii solicită în continuare remanierea lui Viorel Ilie din funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Întrebat dacă va cere președintelui Klaus Iohannis să respingă nominalizările făcute de PSD, Orban a arătat că aceasta este o decizie a șefului statului.

"Este decizia președintelui să hotărască în ce măsură acești candidați sunt sau nu sunt potriviți, dacă respectă legea și dacă au capacitatea de a gestiona ministerele", a spus Orban.

El a arătat că liberalii iau în continuare în calcul moțiunea de cenzură.

"O pregătim într-un moment în care considerăm că sunt cele mai mari șanse să treacă moțiunea", a conchis Orban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...