VIDEO Orban şi Nicuşor Dan, în vizită la Ambulanţa Bucureşti: Numărul echipajelor pentru testare va fi suplimentat

VIDEO Orban şi Nicuşor Dan, în vizită la Ambulanţa Bucureşti: Numărul echipajelor pentru testare va fi suplimentat

Premierul Ludovic Orban şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, au vizitat duminică Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, ei anunţând cu această ocazie o suplimentare a echipajelor care efectuează teste şi prelevare de probe de la oamenii suspecţi de infectare cu noul coronavirus.

Premierul Orban a explicat că în Bucureşti se constată o creştere foarte mare a oamenilor care sună la numărul 112 şi i-a îndemnat pe bucureşteni să apeleze doar dacă au o urgenţă.
 


"Este bine să sune la 112 doar dacă, după consultarea medicului de familie, se constată că există într-adevăr simptome care să indice faptul că e posibil să fie infectaţi. În momentul de faţă, trebuie să recunoaştem că ne confruntăm cu o creştere foarte mare a apelurilor la 112. 112 este în general un serviciu de răspuns la urgenţe, la situaţii care reclamă o intervenţie imediată, şi acum trebuie să ştiţi că unul dintre motivele pentru care am venit împreună cu domnul primar general aici este să vedem şi capacitatea de răspuns a Serviciului de Ambulanţă datorată acestei creşteri foarte mare a apelurilor la 112, care sunt datorate COVID, situaţii care nu reclamă urgenţa. Deci recomandarea mea către cetăţeni este să apeleze la 112 doar atunci când într-adevăr, după ce medicul de familie, dacă nu-i dă altă soluţie, îi recomandă să apeleze la serviciul de urgenţă", a spus Orban.

La rândul său, Nicuşor Dan a adăugat că există o suprasolicitare a Ambulanţei din cauza numărului foarte mare de persoane care urmau să fie testate, astfel încât a dispus detaşarea de personal de la administraţia spitalelor din Primărie către Ambulanţă.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu, a declarat că, începând de luni, 30 de echipaje vor merge numai la consultaţii şi recoltări, fiind crescută capacitate de intervenţie pe timp de zi. De asemenea, au fost angajate 70 de persoane, dintr-un total de 141 programat.

"La momentul acesta, ştiţi că avem un parc relativ nou de 106 ambulanţe de urgenţă, avem în stare de funcţionare şi parcul vechi, deci vorbim, în total, toate categoriile de autospeciale, de 275 de autospeciale. Personal ne mai trebuie, este firesc să ne trebuiască, se fac eforturi în acest sens. Vom continua să facem procedura de angajare până vom ocupa toate cele 141 de posturi pe care le avem în acest moment şi ne bazăm că în viitor aceste posturi vor rămâne la serviciile de Ambulanţă şi după terminarea pandemiei şi, prin suplimentare de posturi, vom reuşi să facem faţă şi la alte situaţii, dacă vor fi", a spus Alis Grasu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...