VIDEO „Palat plutitor” rechiziționat de FBI/Imagini uluitoare cu iahtul de lux al lui Suleiman Kerimov, oligarhul rus apropiat de Putin

VIDEO „Palat plutitor” rechiziționat de FBI/Imagini uluitoare cu iahtul de lux al lui Suleiman Kerimov, oligarhul rus apropiat de Putin

Statele Unite au reținut superyacht-ul „Amadea”, aparținând lui Suleiman Kerimov, a cărui valoare a fost evaluată la 325 milioane USD. De mai mulți ani au existat mai multe controverse legate de persoana oligarhului rus. SUA i-au impus sancțiuni încă din 2018 pentru participarea la războiul din Ucraina din 2014, scrie Fakt.pl .

Nu cu mult timp în urmă, iahtul era ancorat în portul din Fiji. Acolo a fost reținut de serviciile japoneze. FBI-ul a încercat să-și dea seama cui îi aparține ”Amadea”. Curând s-a dovedit că era deținut de unul dintre celebrii oligarhi ruși – Suleiman Kierimov.

Serviciile americane au stabilit că oligarhul a cumpărat în secret „Amadea” anul trecut. Iahtul în sine a navigat oficial sub pavilionul Insulelor Cayman. FBI, datorită unui mandat de percheziție în Fiji, a stabilit că anul acesta, copiii lui Kierimov se aflau pe iaht. E-mailurile au dezvăluit că echipajul a folosit nume de cod speciale pentru membrii familiei sale. G0 a fost folosit pentru oligarhul rus, G1 pentru soția sa, G2 pentru fiica lui cea mare, iar numerele ulterioare pentru cei doi copii mai mici.

*Un palat pe apă

Nava de 106 metri lungime este un adevărat palat pe apă. Este catalogat drept al 63-lea cel mai mare iaht din lume. Pe lângă cabinele luxoase, este echipat, printre altele, cu un rezervor pentru homari vii, un pian pictat manual, o piscină și un heliport mare.

*Cine este Suleiman Kerimov?

Kerimov, 56 de ani, este un fost comerciant de petrol și membru al Consiliului Federației Ruse, camera legislativă superioară a țării. El este, de asemenea, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin. Oligarhul rus fusese mai înainte eroul scandalurilor politice și morale.

Suleyman Kerimov Suleiman Kerimov

În noiembrie 2017, Kerimov a fost arestat de poliția franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu evaziunea fiscală. Politicianul a achiziționat mai multe proprietăți de lux pe Riviera Franceză prin intermediul unor companii care acoperă activitățile sale ilegale. După un an însă, acuzațiile au fost respinse. La rândul său, în 2018, i-au fost impuse sancțiuni de către Statele Unite – din cauza participării sale la războiul ruso-ucrainean din 2014.

De menționat, de asemenea, celebra povestre de dragoste a lui Suleiman Kerimov, care s-a întâlnit timp de mai bine de doi ani cu prima balerina a baletului rus Anastasia Volochkova. Relația lor a început cu o fascinație reciprocă și cadouri scumpe, dar s-a transformat rapid într-un coșmar. Balerina a mărturisit că după despărțire, oligarhul avea să o persecute.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski