VIDEO Parlamentare2020/ Dajbog: Şase sancţiuni contravenţionale în legătură cu procesul electoral; amenzi de 15.000 lei

VIDEO Parlamentare2020/ Dajbog: Şase sancţiuni contravenţionale în legătură cu procesul electoral; amenzi de 15.000 lei

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunţat că duminică au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în legătură cu procesul electoral, fiind aplicate amenzi în valoare de 15.000 de lei şi date două avertismente scrise.

Ea a precizat, într-o declaraţie de presă la sediul MAI, că au fost sesizate şi cinci fapte de natură penală.
 


"Până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite de ordine publică care să afecteze desfăşurarea procesului electoral", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Potrivit Monicăi Dajbog, de la începutul votării, au fost înregistrate 29 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care 10 nu s-au confirmat în urma verificărilor efectuate până la acest moment.

Purtătorul de cuvânt al MAI a menţionat că, în Bucureşti, mai mulţi cetăţeni au reclamat că în apropierea unui local de vot este parcat un autoturism care are afişată sigla unui partid politic, iar la faţa locului a fost trimisă o grupă operativă pentru efectuarea de verificări.

"Doresc să subliniez faptul că toate sesizările de incidente electorale au fost şi vor fi verificate cu celeritate şi echidistanţă. Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfăşurare a procesului electoral", a transmis Dajbog. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia