VIDEO Parlamentare2020/ Iulian Ivan (MAE): Malta şi Nigeria nu permit organizarea de secţii de vot pe teritoriul lor

VIDEO Parlamentare2020/ Iulian Ivan (MAE): Malta şi Nigeria nu permit organizarea de secţii de vot pe teritoriul lor

Malta şi Nigeria au anunţat oficial că nu permit organizarea de secţii de vot pe teritoriul lor pentru alegerile parlamentare din România din 6 decembrie, a informat, luni, reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul MAE, Iulian Ivan.


"Singurele state ale căror autorităţi au informat oficial că nu vor permite organizarea de secţii de votare pe teritoriul lor nici la sediile misiunilor diplomatice şi nici în alte locuri sunt Malta şi Nigeria. Sunt state în care, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, organizarea de secţii de votare este improbabilă, respectiv Republica Democrată Coreeană, care are graniţele închise. De asemenea, în alte state, din diverse motive logistice, organizarea de secţii de votare este improbabilă şi aici aş menţiona Venezuela, unde activitatea diplomatică este suspendată", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ivan.

Potrivit acestuia, în Nigeria nu s-au prezentat la urne mai mult de 100 de alegători indiferent de evenimentul electoral, iar în Malta câteva sute, românii aflaţi în această ţară fiind îndemnaţi să se înscrie pentru a vota prin corespondenţă.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”