VIDEO Parlamentare2020/ Iulian Ivan (MAE): Malta şi Nigeria nu permit organizarea de secţii de vot pe teritoriul lor

VIDEO Parlamentare2020/ Iulian Ivan (MAE): Malta şi Nigeria nu permit organizarea de secţii de vot pe teritoriul lor

Malta şi Nigeria au anunţat oficial că nu permit organizarea de secţii de vot pe teritoriul lor pentru alegerile parlamentare din România din 6 decembrie, a informat, luni, reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale din cadrul MAE, Iulian Ivan.


"Singurele state ale căror autorităţi au informat oficial că nu vor permite organizarea de secţii de votare pe teritoriul lor nici la sediile misiunilor diplomatice şi nici în alte locuri sunt Malta şi Nigeria. Sunt state în care, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, organizarea de secţii de votare este improbabilă, respectiv Republica Democrată Coreeană, care are graniţele închise. De asemenea, în alte state, din diverse motive logistice, organizarea de secţii de votare este improbabilă şi aici aş menţiona Venezuela, unde activitatea diplomatică este suspendată", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ivan.

Potrivit acestuia, în Nigeria nu s-au prezentat la urne mai mult de 100 de alegători indiferent de evenimentul electoral, iar în Malta câteva sute, românii aflaţi în această ţară fiind îndemnaţi să se înscrie pentru a vota prin corespondenţă.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...