VIDEO Pașa Mercedes, plasat în arest la domiciliu/Un arhimandrit al Lavrei Pecerska a trecut de partea bisericii autocefale a Ucrainei și a fost numit stareț

VIDEO Pașa Mercedes, plasat în arest la domiciliu/Un arhimandrit al Lavrei Pecerska a trecut de partea bisericii autocefale a Ucrainei și a fost numit stareț

Victorie majoră pentru regimul Zelenski: un arhimandrit al Lavrei Pecerska a trecut de partea bisericii autocefale a Ucrainei și a fost numit stareț, anunță Orthodox Times.

„Într-o evoluție deosebit de importantă în ceea ce privește formarea noului regim pentru Mănăstirea Lavra din Kiev, Arhimandritul Avraam s-a alăturat Bisericii Ortodoxe Autocefale a Ucrainei, Mitropolitul Epifaniy al Kievului numindu-l stareț al mănăstirii.

După cum se precizează pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, arhimandritul Avraam a făcut apel la mitropolitul Epifaniy pentru a-l accepta în Biserica Ortodoxă din Ucraina.

Mitropolitul Kievului i-a acceptat cererea și l-a binecuvântat pe Arhimandritul Avraam pentru a-și îndeplini îndatoririle de stareț al mănăstirii, aflată sub jurisdicția Bisericii Autocefale”, scrie Orthodox Times.

„Pașa Mercedes” a fost plasat în arest la domiciliu

Mitropolitul ucrainean Pavlo Lebid al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) a fost dus, sâmbătă, 1 aprilie, în fața unei instanțe ucrainene, după ce a fost acuzat că susține intervenția rusă în Ucraina, relatează Agerpres.

Tribunalul ucrainean în fața căruia a apărut mitropolitul Pavlo Lebid a dat curs cererii procurorilor și a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu, informează Sky News.

Arestul la domiciliu a fost instituit pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, instanța a ordonat ca mitropolitul să poarte o brățară electronică de monitorizare, potrivit The Kyiv Independent.

În fața instanței, mitropolitul ucrainean a spus că este bolnav și a cerut ca ședința de judecată să fie amânată. Ulterior, SBU au cerut instanței să îl plaseze pe mitropolit în arest la domiciliu.

-----

În aceeași zi, Servicul de Securitate al Ucrainei (SBU) a percheziționat mânăstirea Lavra Pecerska, ai cărei călugări sunt vizați de un ordin de evacuare. Î

În urma perchezițiilor, mai mulți credincioși au vrut să-și arate susținerea față de Biserica Ortodoxă Ucraineană, care are legături istorice cu Moscova.

Casa sa a fost percheziționată, iar el a fost filmat când a părăsit mănăstirea cu Mercedesul său.

Capul bisericii este recunoscut pentru ieșirile sale extravagante.

„Nimic neobișnuit, doar pașa „Mercedes” cu o eșarfă Louis Vuitton”, scriu jurnaliștii de la Nexta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...