VIDEO Peste 20.000 de oameni în Piața Victoriei. 2000 și la Timișoara și 4000 la Sibiu. Proteste și în marile orașe

VIDEO Peste 20.000 de oameni în Piața Victoriei. 2000 și la Timișoara și 4000 la Sibiu. Proteste și în marile orașe

Peste 20.000 de oameni au protestat duminică  în Piața Victoriei din București, împotriva intenției PSD de a modifica prin ordonanță de urgență Codul penal. Oamenii cer demisia premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Mii de oameni au ieșit în stradă și în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, Arad, Galați sau Bacău. La Oradea și la Cluj mai mulți protestatari și-au instalat corturile în stradă, intenționând să protesteze non stop.

22:29 Protestul se stinge. Mai sunt câteva zeci de oameni în piață. Politia a deschis traficul pe toate direcțiile în Piața Victoriei

21:40 Oamenii rămași în Piața Victoriei au aprins din nou lanternele telefoanelor mobile.

21:19 Filozoful Mihai Șora (101 ani), prezent la mitingul din Piața Victoriei, a transmis de la microfon un mesaj protestatarilor din Piață. ”La centenar, România nu arată bine”, a spus seniorul.

21:11 Oamenii încep să plece din Piața Victoriei. De la microfon li se spună să vină miercuri la ora 14:00 la protestul din Parcul Izvor, din fața Parlamentului, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. ”Miercuri la ora 14:00 se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de o analfabetă, cel ami corupt guvern din istoria României. Miercuri la 12:30 – 13:00 ne întâlnim la Parlament, apoi mergem în Piața Victoriei”, anunță cineva de la microfon.

21:08 Peste 1.500 de protestatari și la Brașov.

20:57 În Piața Victoriei a fost pus imnul de stat, ”Deșteaptă-te române!”. Mulțimea cântă în cor. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile.

20:54 Din megafoane a început să curgă ”Imnul golanilor”. Mulțimea strigă: ”Libertate, libertate”.

20:52 Se scandează: ”Iohannis, Iohannis!”

20:48 Mulțimea cântă în cor: ”Liviu Dragnea îți dorim îți dorim tot neamul / Să ajungi la pușcărie tu și Tăriceanu”. Se scandează: ”Cu executare!”

20:44 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei depășește 20.000. Se scandează: ”Justiție, nu corupție!”.

20:40 Mulțimea scandează: ”Kovesi, Kovesi”, ”Lazăr, Lazăr” și ”Cinste lor”, cu referire la cei doi judecători care l-au condamnat joi pe Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

20:39 Se scandează: ”CCR, sluga PSD”. Este huiduit copios și Victor Ciorbea (Avocatul poporului).

 20:37 De la megafon se strigă numele mai multor politicieni: Dragnea, Tăriceanu, Pleșoianu. După fiecare nume, mulțimea juiduie. Se anunță că a fost găsit copilul pierdut.

20:35 În București se scandează: ”Rezistăm, nu cedăm!” și ”PSD, ciuma roșie”. De la microfon se anunță că o mamă și-a pierdut copilul. Femeia dă semnalmentele copilului și cere celor care îl găsesc să îl aducă la mașina pe care sunt instalate megafoanele.

20:33 În Piața Victoriei se cântă: ”Mulți ani primească”. De la microfon o persoană întreabă mulțimea: ”Cine să primească?”. Oamenii răspund în cor: ”Dragnea să primească!”

20:32 Sute de băcăuani protestează în centrul orașului. Mesajul lor: Nu vrem să fim o nație de hoți

20:27 Peste 10.000 de persoane protestează în Piața Victoriei. Mulțimea se întinde până pe Bulevardul Kiseleff. Sunt oameni de toate vârstele: copii, tineri, bătrâni. 

20:20 Şi clujenii au ieşit la proteste, peste 500 de manifestanţi scandând lozinci împotriva Guvernului Dăncilă – “Cluj, Oradea, Bucureşti, Dragnea o păţeşti”.  “Cerem demisia guvernului Dragnea – Dăncilă”, “Justiţia la magistraţi, NU la condamnaţi”, “Ei se jură că nu fură şi ne bagă-n dictatură”, sunt mesajele scrise pe pancartele clujenilor, potrivit Agerpres.

20:18 Peste 4.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului Sibiu. Oamenii au plecat din Piaţa Mare şi se îndreaptă spre casa preşedintelui Klaus Iohannis. Ei poartă pancarte şi scandează lozinci precum: ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, “Anticipate”, ”Te lepezi de Dragnea? Mă lepăd”, ”Dragnea, alege Costa Rica sau marş la mititica”, ”Partidul Salvaţi Deţinuţii”, transmite Agerpres.

20:17 Câteva sute de persoane protestează în Piaţa Unirii din Iaşi. Oamenii au făcut un lanţ uman în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi ţin în faţa lor drapelul naţional, alături de steagul SUA şi al Uniunii Europene. În zgomotul fluierelor şi vuvuzelelor, manifestanţii huiduie şi scandează “Nu se mai poate, vrem anticipate”, “Dragnea, demisia”, “Jos PSD”, “Justiţie, nu corupţie”, “Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, transmite Agerpres.

20.15 Sunt 4000 de oameni la Sibiu

20:11 A fost oprită circulația mașinilor dinspre Piața Victoriei spre Bulevardele Ion Mihalache și Nicolae Titulescu
20:09 În Piața Victoriei se scandează ”Dictatorii”, ”Analfabeta” și ”Demisia!”.

20:07 Peste 2.000 de oameni protestează și la Timișoara
20:04 Peste 5.000 de protestatari în Piața Victoriei. Mai mulți voluntari strâng semnături pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără Penali în funcțiile publice”. Se scandează: ”Rezistați, nu plecați!”.

19.55 La Bistrița sunt circa 100 de protestatari, transmite corespondentul G4Media.ro.

19.54 Jandarmii iar muta o parte din garduri în aplauzele mulțimii. A fost blocat accesul dinspre Lascar Catargiu spre Ion Mihalache și Titulescu.

19:43 Câteva zeci de români protestează și la Paris împotriva PSD și a Guvernului.

19:41 Unei persoane i s-a făcut rău în Piața Victoriei. Au interveni medicii de la SMURD

19:37 Aproximativ 50 de oameni protestează și la Râmnicu Vâlcea, transmite corespondentul G4Media.ro.

19:34 A fost oprită circulația și pe Bulevardul Kiseleff, mașinile nu mai pot intra în Piața Victoriei de pe această arteră de circulație.

19:32 Peste 100 de oameni au ieșit în stradă și la Piatra Neamț. Ei s-au adunat în fața Teatrului Tineretului și strigă ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoții”, ”PSD, ciuma roșie”, ”România trezește-te”, ”Jos Guvernul”, ”Jos Dragnea”.

19:28 O coloană de protestatari a pornit dinspre Muzeul Antipa spre Palatul Victoria cu scopul de a ocupa carosabilul și a bloca total circulația în Piața Victoriei. Jandarmii au luat poziție

19:27 Peste 3.500 de oameni în Piața Victoriei.

19:26 A fost oprită intrarea mașinilor în Piața Victoriei dinspre Bulevardul Aviatorilor

19:25 Mașinile care intră în Piața Victoriei de pe Bulevardul Aviatorilor au rămas efectiv împotmolite în mulțime. Nici acum circulația nu a fost oprită.

19:22 Deși pe partea cu Muzeul Antipa mașinile se strecoară practic printre oameni, circulația nu a fost oprită. Oamenii continuă să vină masiv din toate direcțiile. Protestatarii fac apel la Jandarmerie să nu intervină violent.

19:15 Câțiva oameni au ieșit în stradă și la Galați. Au steagurile României, Franței și Uniunii Europene.

 19:13 Numărul protestatarilor din București crește rapid. Peste 2.000 de oameni în Piață la această oră. Nu este blocată nicio arteră de circulație. Se strigă: ”Nu scăpați” și ”PSD, ciuma roșie”.

19:10 Peste 1.500 de protestatari în Piața Victoriei. Oamenii au început să vină masiv, mai ales cu metroul, în fața Guvernului. Se scandează: ”Demisia!” și ”Hoții”.

19:05 Jandarmii au adus garduri suplimentare în fața Guvernului.

18:56 Câteva zeci de oameni protestează și în Piața Unirii din Iași. Protestatarii scandează: ”PSD, ciuma roșie”, ”Demisia!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă”.

18.53 Circa 1.200 de persoane la acest moment, o mulțime împărțită intre centrul Pieței și zona muzeului Antipa. Lumea strigă "PSD, ciuma roșie!" și "Nu vrem să fim conduși de hoți!"

18:52 Oamenii din Piața Victoriei au început să strige: ”Demisia!”

18:51 Protest și la Craiova, în fața Prefecturii.

18:50 Aproximativ 150 de protestatari și în Baia Mare în fata Prefecturii Maramureș.

18.39 Peste 800 de protestatari în Piața Victoriei. Numărul oamenilor care vin crește constant. Multă lume prefera zona umbrită dinspre Antipa, față de zona centrală a Pieței unde bate soarele.

18:35 Aproximativ 50 de oameni s-au adunat și la Arad pentru a protesta împotriva intenției PSD de a modifica Codul penal prin OUG. Printrei ei sunt și voluntari care strâng semnături pentru inițiativa cetățeanească de revizuirea a Constituției ”Fără penali în funcții publice”.

18:25 La Cluj mai multe persoane și-au instalat corturile în Piața Unirii din centrul orașului și sunt deciși să protesteze zi și noapte.

Sunt anunțate manifestații în aproape toate marile orașe ale României – Cluj, Sibiu, Brașov, Oradea, Vaslui, Giurgiu, Slobozia, Târgoviște, Ploiești, Miercurea Ciuc, Constanța, Pitești, Bacău, Craiova, Botoșani, Slatina, Carei, Bistrița Năsăud, Brăila, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia -, dar și în străinătate: Copehnaga, Oxford și Dublin.














Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria