VIDEO Polițiștii din Franța și-au dat jos căștile, solidarizându-se cu protestatarii. Jandarmii PSD ar trebui să citească asta!

Polițiștii din Franța și-au dat jos căștile, solidarizându-se cu protestatarii. Jandarmii PSD ar trebui să citească asta!  Numerosi reprezentanti ai PSD au profitat de protestele din Franta pentru a lua din nou apararea jandarmilor care au actionat violent in data de 10 august si pentru a-i ataca pe liderii europeni care au condamnat represiunea din Piata Victoriei. Insa interventia fortelor de ordine din Franta este departe de a fi asemanatoare cu violentele din 10 august.

La Bordeaux, de exemplu, politistii trimisi sa elibereze un drum de acces de protestatari s-au solidarizat in schimb cu acestia, scotandu-si castile in uralele multimii. Imaginile au devenit virale in scurt timp.

In acelasi timp, in Romania, numerosi reprezentanti ai PSD au tinut sa acuze liderii UE de „ipocrizie” pentru ca au sanctionat guvernul de la Bucuresti pentru modul violent in care au interventi jandarmii in 10 august. Insa, inca o data, este o mare diferenta intre modul in care au intervenit fortele de ordine din Franta si cel in care au actionat jandarmii in Piata Victoriei.

„Am pierdut aproape 5 minute să găsesc date despre protestul din Franța, timp pe care unii nu au chef să îl aloce informării și o dau înainte cu “și acolo jandarmii bat protestatari”.

Că tot le plac unora comparațiile:

1. În Franța, poliția a chestionat 300 de protestatari agresivi/agitatori și i-a reținut pe 150 dintre ei, extrăgându-i dintre protestatarii pașnici. Câți au fost reținuți la noi? Aud?

2. S-a dat cu gaze lacrimogene izolat, când s-a încercat pătrunderea în palatul președintelui și pentru a debloca unele artere importante. Nu au dat cu gaz aiurea, in multime. Nu au evacuat oamenii forțat, nu i-au fugărit cu gaze sau bastoane pe cei pașnici.

3. Ultima, și cea mai faină: în Franța, nu doar că nu i-au evacuat forțat, ci i-au lăsat să protesteze peste noapte. In jur de 1200 de protestatari pașnici au rămas peste noapte în Paris, iar poliția le-a oferit protecție.

Protecție, știți cum vine asta?

Adică jandarmeria și poliția nu apără doar instituțiile, ci și dreptul oamenilor de a protesta pașnic.

Da. Fix ca la noi.”, a explicat Alexandra Halma pe Facebook. 

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

4 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor