VIDEO Premierul Netanyahu a vorbit cu Biden după bombardarea sediului AP din Gaza (comunicat)

VIDEO Premierul Netanyahu a vorbit cu Biden după bombardarea sediului AP din Gaza (comunicat)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut sâmbătă o convorbire telefonică cu preşedintele american Joe Biden despre atacul israelian care a distrus în Gaza imobilul care adăpostea sediul agenţiei de presă americane Associated Press (AP) , potrivit unui comunicat al biroului său de presă, citat de AFP.

Netanyahu a "subliniat în cadrul acestei convorbiri că Israelul face totul pentru a evita să lovească persoane neimplicate" în conflict, informează comunicatul, insistând asupra faptului că evacuarea persoanelor din imobilul "în care se aflau ţinte teroriste" a fost organizată înainte de raid.

"Noi le-am spus direct israelienilor că garantarea securităţii jurnaliştilor şi a media independente este o responsabilitate de importanţă capitală", afirmase prin Twitter mai devreme Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a executivului american.

Jurnalişti de la AFP au văzut în jurul orei locale 15:000 turnul cu 13 etaje, în care îşi avea sediul de asemenea şi filiala locală a canalului de televiziune qatariot Al-Jazeera, purlverizându-se sub loviturile mai multor rachete.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...