VIDEO Președintele, așa cum de puține ori l-ați văzut! Declarație de dragoste superbă despre România!

VIDEO Președintele, așa cum de puține ori l-ați văzut! Declarație de dragoste superbă despre România!

Președintele, așa cum de puține ori l-ați văzut! Declarație de dragoste superbă despre România! Nicio televiziune nu va difuza această declarație. Președintele a spus aceste cuvinte în cadrul unei întâlniri cu tinerii câștigători ai concursului Civic Avengers din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania creat de Inițiativa România.

De la minutul 49.43:

Iohannis: Niciodată în România persoane cu probleme penale nu au ajuns în fruntea statului. Ceaușescu grația din mărinimie, nu ca să albească dosarele colegilor de partid. Până sunt eu președinte, nu vom avea prim-ministru penal



 Președintele Klaus Iohannis a lansat marți seară un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea și a PSD în contextul discuțiilor despre iminența unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere.

 ”Cum putem să ajungem în anul 2018 și să discutăm pe față în spațiul public despre amnistie și grațiere fiindcă niște oameni condamnați penal conduc partidul de guvernare. Este inimaginabil. Niciodată în România nu a existat așa ceva. Niciodată. Nici pe vremea comuniștilor, nici pe vremea comuniștilor primitivi de după război. Persoane cu probleme penale nu au ajuns pur si simplu în fruntea statului. Și dacă a dat Ceaușescu decret de grațiere, a dat-o ca să arate că este mărinimos și că a fost ziua lui sau că a fost o aniversare a statului. Dar în niciun caz să se albească dosarele colegilor de partid. Faptul că acești oameni au ajuns la putere, în România democrația este în pericol”, a spus șeful statului în cadrul unei întâlniri cu tinerii câștigători ai concursului Civic Avengers  din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania creat de Inițiativa România.

”Până sunt eu președinte, nu vom avea prim-ministru penal”, a mai spus el.

Ulterior întâlnirii, președintele Klaus Iohannis a făcut și declarații presei, el calificând discursul lui Liviu Dragnea de duminică drept un semn că PSD a ajuns un partid antieruopean, antijustiție, antiinvestiții, antiafaceri.

”Este trist, foarte trist. Pe de altă parte, toate sondajele și discuțiile ne arată că românii sunt proeuropeni, vor locuri de muncă, iși doresc o justiție dreaptă, stat de drept. Iată că PSD sub Dragnea a juns în opoziție cu românii (…) Faptul că România a ajuns din nefericire să discute public dacă să dăm amnistie și grațiere pentru politicieni, infractori, corupți este inimaginabil. Când la revoluție am luptat pentru stat de drept, pentru o democrație în stil european, arată că acest partid nu este pe calea pe care și-o doresc majoritatea românilor”, a spus Iohannis.

Șeful statului și-a reiterat intenția anunțată de dimineață de a participa șa ședințele de Guvern pentru a împiedica adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea și a reînnoit solicitarea către premierul Viorica Dăncilă de a-i trimite în avans ordinea de zi a ședințelor.

”Guvernul este obligat să-mi trimită întreaga agendă, mie, președintelui României. Nu mă trimite doamna prim-ministru să citesc site-ul Guvernului României. Ordonanța 13 nu a fost publicată în absolut nici un fel (…) Ultima dată când s-a dat o astfel de ordonanță am avut aproape o revoluție. Deci o problemă majoră de ordine publică. După ce se dă amnistia și grațierea este posibil să avem probleme de ordine publică. Aste nu e incitare, este ce am avut ultima dată când pe agenda ocultă a guvernului a fost promovat un act de amnistie și grațiere. Nu putem merge înapoi în perioada partidului stat”, a subliniat el.

”Nu cred că se va da o astfel de ordonanță. Chiar cred că mai există oameni responsabili și lucrurile nu vor deraia. Dacă apare această ordonanță ar fi un derapaj groaznic de la democrație”, a conchis președintele.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…