VIDEO Președintele Biden anunță că SUA trimit Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams

VIDEO Președintele Biden anunță că SUA trimit Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri că SUA vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, ca parte a unui efort mai amplu din partea aliaților europeni, care demonstrează că sunt încă uniți împotriva invaziei Rusiei.

Volodimir Zelenski și Joe BidenFoto: Gripas Yuri/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

  • Ieri, s-au făcut 11 luni de la invadarea Ucrainei de către Rusia
  • Democrații și republicanii s-au unit să se asigure că ucrainenii își pot apăra țara împotriva agresiunii brutale a Rusiei
  • Am avut o conversație lungă cu aliații noștri pentru a continua sprijinul coordonat acordat Ucrainei
  • Suntem complet uniți
  • Ucrainenii au nevoie de capabilități pentru a se apăra de agresiunea rusă pe termen lung
  • Astăzi anunț că SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams

Biden descrie tancurile Abrams drept „cele mai capabile tancuri din lume” și „extrem de complexe de operat și întreținut”. Prin urmare, SUA oferă Ucrainei și piesele și echipamentele necesare pentru a susține eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă.

Livrarea acestor tancuri pe teren va dura timp - timp pe care îl vom folosi pentru a ne asigura că ucrainenii sunt pe deplin pregătiți să integreze tancurile Abrams în apărarea lor.

  • Trupele ucrainene vor fi pregătite în cel mai scurt timp
  • Dacă trupele ruse s-ar întoarce în Rusia, acest război s-ar fi încheiat astăzi. Asta ne dorim cu toții – încheierea acestui război.

Întrebat dacă a fost forțat de Germania să se răzgândească în privința trimiterii de tancuri Abrams, Biden a spus că ideea era, de la început, să ia decizia aceasta împreună cu celelalte state.

  • Germania nu m-a forțat să mă răzgândesc. Am vrut să mă asigur că suntem cu toții împreună... așa cum facem chiar acum.

Biden a mai spus că îi este „recunoscător” cancelarului Olaf Scholz pentru că a făcut pasul de a furniza Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricație germană și pentru „angajamentul ferm” de a sprijini Ucraina.

Scholz a fost „o voce puternică pentru unitate și un prieten apropiat”, spune Biden.

El a continuat prin a mulțumi fiecărei țări care sprijină Ucraina care a participat la reuniunea miniștrilor apărării de săptămâna trecută de la baza aeriană Ramstein din Germania.

Anterior conferinței de presă, președintele american Joe Biden a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Giorgia Meloni și prim-ministrul britanic Rishi Sunak despre cooperarea strânsă a țărilor în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina, a anunțat Casa Albă.

Declarațiile lui Biden vin după ce Germania a declarat că va furniza tancuri Leopard 2 Ucrainei, depășind temerile legate de trimiterea de armament greu pe care Kievul le consideră esențiale pentru a învinge invazia Rusiei.

Anterior, au existat rapoarte din presă că Germania ar permite livrarea de tancuri Leopard în Ucraina dacă SUA ar furniza tancuri Abrams la Kiev. Cu toate acestea, guvernul german a negat că a făcut o astfel de cerere.

Totodată, cu câteva ore înainte de a începe discursul lui Biden, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a spus că a vorbit la telefon cu omologul său american și că urmează și alte vești bune.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina