VIDEO Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu (PSD): Nu e de glumit cu noul coronavirus, spitalele sunt supraaglomerate pe terapie intensivă

VIDEO Preşedintele CJ Argeş, Dan Manu (PSD): Nu e de glumit cu noul coronavirus, spitalele sunt supraaglomerate pe terapie intensivă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, social-democratul Dan Manu, a atras atenţia, joi, că noul coronavirus reprezintă o ameninţare majoră pentru sănătate, secţiile de terapie intensivă fiind în prezent supraaglomerate.

„Simt nevoia, în această perioadă, să vă transmit un mesaj din suflet. În aceste momente deosebit de grele cetăţenii sunt divizaţi în două categorii. O parte au înţeles ce înseamnă boala, fie că au fost pacienţi, fie că au prieteni sau rude care au traversat sau traversează această perioadă dificilă pe care o trăim. Ei înţeleg şi recomandările legate de măsurile ce trebuie respectate pentru a nu ne infecta cu noul coronavirus, SARS-CoV-2. Cealaltă parte a societăţii sunt cei care sunt total neîncrezători, total indiferenţi şi unii dintre aceştia nici nu respectă recomandările. Tocmai de aceea, simt nevoia (...) să vă spun că nu este de glumit cu noul coronavirus”, a spus preşedintele CJ Argeş într-un mesaj transmis pe Facebook, citează Agerpres.

Manu, de profesie medic, atrage atenţia că virusul „este unul extrem de parşiv”, având o foarte mare contagiozitate.

„Personal susţin cu toată puterea drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Militez pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Numai că, din momentul în care ieşi din apartament sau în afara curţii pe domeniul public, tu, asimptomatic fiind, atentezi la sănătatea mea. Acasă poţi să faci orice vrei, este dreptul tău şi nimeni nu trebuie să ţi-l îngrădească, dar în momentul în care ieşi, deja atentezi la starea mea de sănătate. Am dreptul egal la viaţă cum ai şi tu, cum au toţi cetăţenii. Trebuie să înţelegi că libertatea ta se opreşte la libertatea mea”, mai spune acesta în mesaj.

Preşedintele CJ Argeş afirmă că, din datele pe care le deţine, lumea medicală nu cunoaşte nici jumătate din ceea ce ar trebui să cunoască despre noul coronavirus şi despre complicaţiile medicale pe care le provoacă, inclusiv de natură psihică.

„Spitalele sunt supraaglomerate pe terapie intensivă. Astăzi, în judeţul Argeş, colegii medici care lucrează pe probleme de COVID la terapie intensivă, dar nu numai, sunt epuizaţi, obosiţi, sunt stresaţi pentru că sunt oameni şi au şi ei limite. Au nevoie de sprijin din partea noastră, de un suflu, de şansa de a trata pentru a putea salva vieţi. Iar noi putem face asta doar respectând regulile. (...) Deci, mesajul meu este: păstraţi distanţarea fizică, purtaţi măşti în spaţiile închise, evitaţi aglomeraţiile şi spălaţi-vă pe mâini, foarte bine şi foarte mult, cu apă şi săpun”, a mai transmis Dan Manu.
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...